Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – Elkapsling

By 25 februari, 2019april 2nd, 2019No Comments

”Tillsammans med andra medlemmar kan vi påverka beslutsfattare och skapa ett attraktivt företagsklimat”

Elkapsling har tillverkat skydd för elektrisk och elektronisk utrustning sedan 1971. Produktionen sker i vår egen fabrik i Alby utanför Ånge, där säljare och konstruktörer utvecklar koncept, prototyper och lösningar tillsammans med våra kunder. Vår produktion och våra leveranser vilar på lyhörda relationer till våra kunder och vi har nära mellan ritning och färdig produkt. Vi är 85 anställda och omsätter ca 125 Mkr. Vi är även en del av Lagercrantz Group som är noterade på Stockholmsbörsen.
– Jakob Sandwall.

Vad är det som är unikt med Elkapsling som skapar framgång?
– Elkapsling har lång erfarenhet av att skydda känslig utrustning. Vi vet att hög kvalitet, flexibilitet och snabba leveranser är centralt. Vår kombination av kundspecifika lösningar och ett brett standardsortiment ger gränslösa möjligheter till anpassningar vilket gör att våra kunder alltid får rätt skydd i rätt tid. Vi vill vara ett kunskapshus för kapslingar och det är oss man ska vända sig till om man är i behov av att ta fram en kapsling!

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er? 

– Jag tror att vårt medlemskap kan hjälpa oss att driva frågor som är viktiga för oss, såsom infrastruktur, kompetensförsörjning och digitalisering. Tillsammans med övriga medlemmar kan vi lättare påverka beslutsfattare till att skapa ett attraktivt företagsklimat än om vi skulle försöka göra det på egen hand.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Just nu är vi mitt uppe i ett stort investeringsprojekt för att få en ny lackeringsanläggning på plats. Det kommer öka både vår produktionskapacitet och vår kvalitet samt ha många miljömässiga fördelar. Viktigast just nu är att få anläggningen på plats på utsatt tid och kostnad. Allra viktigast är såklart att det sker på ett säkert sätt. Med anläggningen i drift kommer vi också kunna vända oss till nya kundgrupper vilket kommer bidra till vår fortsatta tillväxt.