Coachutbildning med Stig Wiklund

– Sveriges ledande mentala coach!

Det finns en tydlig trend inom ledarskap som visar att allt fler medarbetare vill ha en ledare som är närvarande, coachande och som finns där som en stöttepelare i det dagliga och långsiktiga arbetet. Inom idrottsvärlden har man länge arbetat med mental träning och coachning för att nå framgång. Även framgångsrika ledare och företag inser att detta är något som de måste arbeta mer med för att vara en attraktiv arbetsgivare. Med den utgångspunkten arrangerar Handelskammaren Mittsverige tillsammans med mentala tränaren och coachen Stig Wiklund en coachutbildning för personer som är intresserade av ledarskap och det coachande förhållningssättet.

Del 1

Under det första utbildningstillfället ges en introduktion till det coachande förhållningssättet med stort fokus vid att lära känna sig själv som ledare och att identifiera egna drivkrafter som ligger till grund för det egna ledarskapet. Vi går även igenom betydelsen av den mentala inställningen och det psykologiska kroppsspråket. 

Del 2

Under det andra utbildningstillfället fokuserar vi på självkännedom, självinsikt och självkänsla. Vi belyser också kraften i att lära sig att lyssna aktivt som ledare och ger verktyg i hur man utmanar sina medarbetare samt hur man ger konstruktiv feedback och beröm. 

Del 3

Under det tredje utbildningstillfället arbetar vi vidare med att sätta upp tydliga mål. Vi fördjupar oss också i coachsamtalet och hur man genomför det med olika medarbetare på bästa sätt. Till det hör också tekniker för utvärdering och feedback samt mentala coachövningar och tips som du som ledare kan applicera direkt i din egen verksamhet.

Del 4

I utbildningens sista del fokuserar vi på uppföljning av tidigare delar samt fördjupar oss i att vidareutveckla tekniker kring coachsamtalet och hur man på bästa sätt coachar arbetsplatsen och medarbetare. Vi går också igenom möjligheter och hot kring coachsamtalet. 

Stig Wiklund

I över 30 år har Stig Wiklund arbetat som mental tränare, coach, föreläsare och inspiratör. Idrottsstjärnor likt skidikonen Johan Olsson, nya superstjärnan Frida Karlsson och fotbollsproffset Emil Forsberg är några av många idrottare som med hjälp av Stigs coachning tagit 260 SM, OS- och VM-medaljer varav 55 guld.

Utöver framgångar med flertalet av Sveriges största idrottsstjärnor har Stig länge coachat framgångsrika personer och företag inom näringslivet. Bland annat arbetar han med toppchefer inom IKEA.

Stig är också mental coach åt riksdagsledamöter, kommunalråd, företagsledare, entreprenörer, egen företagare och styrelseordföranden. Med bakgrund som socionom på Umeå universitet och som master i mental tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro har Stig själv även varit landstingsledamot, suttit i kommunfullmäktige samt varit regionchef på LRF Västernorrland, där de även fick utmärkelsen som ”Sveriges bästa arbetsplats år 2000”. Imponerande CV, eller hur?

Mer om Stig Wiklund hittar du på:

www.positivakicken.se

Coachutbildning med Stig Wiklund

 

Målgrupp:

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av ledarskap och det coachande förhållningssättet. Du kan vara ledare, VD, mellanchef, team- eller projektledare. Du kanske också är påväg in i en ledarroll i organisationen. Det är viktiga är att du har som ambition att utveckla dig som ledare och är motiverad till en förändring i ditt ledarskap utifrån det coachande förhållningssättet.

 

Omfattning:

Utbildningen genomförs på Söråkers Herrgård utanför Sundsvall vid fyra tillfällen lunch till lunch. 

 

Plats:

Utbildningen genomförs på Söråkers herrgård strax utanför Sundsvall, en perfekt miljö för utbildningen där det finns allt från fina lokaler och hotellrum till fantastiskt god mat.

 

Pris:

Medlemmar i Handelskammaren betalar 30 000 kr exkl. moms.

Övriga betalar 35 000 kr exkl. moms.

En kostnad för logi och middag tillkommer med 1319:- exkl. moms vid varje utbildningstillfälle

(Anmälan är bindande men kan överföras till annan deltagare)

 

Information och anmälan:

Har du frågor kring utbildningens innehåll och undrar om den är rätt för dig? Varmt välkommen att höra av dig till Olivia Åsberg, Regionchef och Affärsutvecklare på Handelskammaren Mittsverige.

Mail: olivia@midchamber.se

Telefon: 072 – 597 97 33