Skip to main content
Trade Talks

Trade Talks by Swedish Chambers är ett gemensamt initiativ av Sveriges regionala handelskammare och en serie av kostnadsfria webinarier som gästas av erfarna experter från vårt världsomspännande nätverk.

Som prenumerant på Trade Talks får du tillgång till en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Det sker i dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar. Du kommer ges möjlighet till diskussion med såväl andra deltagare som experterna för att få svar på just dina frågor gällande export och import. Du väljer själv om du vill se dessa webinarier live eller digitalt i efterhand.

Mer information om kommande Trade Talks hittar du i vår kalender.

Tidigare Trade Talks!

Go Brazil!

Brasilien är en viktig strategisk handelspartner för Sverige på grund av dess omfattande ekonomi och stora marknadspotential. Genom åren har Sverige och Brasilien etablerat starka bilaterala samarbeten inom områden som forskning, innovation och hållbar utveckling – vilket ytterligare stärker de etablerade handelsrelationerna. Under detta Trade Talks tittar vi närmre på konsekvenser, utmaningar och möjligheter för svenska företag som redan har närvaro på marknaden eller önskar etablera sig där.

Detta webinar är på engelska och arrangerades av Stockholms Handelskammare i september 2023.

.

Go Canada!

Svenska företag har många anledningar att expandera till Kanada. Det är världens tionde största ekonomi med över 37 miljoner invånare. Industristrukturen och affärskulturen delar många likheter med Sverige – vi delar värderingar som jämlikhet, mångfald och hållbarhet. De gemensamma grunderna öppnar nya affärsmöjligheter, synergier och samarbeten inom bland annat teknik och innovation.

Liksom Sverige är Kanada ett resursbaserat land. Några av landets största industrier är gruvdrift, vattenförsörjning, skogsbruk, energi, olja och gas. Under detta webinar pratar ledande experter inom internationalisering om den kanadensiska marknaden och vad svenska företag bör tänka på när de vänder sig västerut.

Detta webinar är på engelska och arrangerades av Norrbottens Handelskammare i juni 2023.

Go Netherlands!

Nederländerna anses vara en av de mest öppna ekonomierna i världen och ligger i absolut framkant vad gäller teknologisk utveckling och innovation. Landet är det mest tätbefolkade i EU (efter Malta) med en infrastruktur som ofta omnämns vara bäst i Europa, inkluderat Europas största hamn.

Med dess närliggande marknad, starka köpkraft och konkurrenskraftiga affärsklimat anses det vara en mycket bra ingång till norra Europa bland svenska företag. Vad gäller affärskultur och språk så har svenska företag också relativt enkelt att etablera sig, varför det är ett naturligt steg efter hemmaregionen Norden. Lyssna till experter och företag för en uppdatering kring marknaden och affärsmöjligheter!

Detta webinar arrangerades av Västsvenska Handelskammaren i april 2023.

Go UK!

Detta webinar arrangerades av Västsvenska Handelskammaren i juni 2022.

Go China!

Detta webinar arrangerades av Stockholms Handelskammare i oktober 2022.

Go USA!

Detta webinar arrangerades av Östsvenska Handelskammaren i november 2022.

Go Finland!

Detta webinar arrangerades av Norrbottens Handelskammare i december 2022.

Trade Talks by Swedish Chambers

Vad är Trade Talks?

Trade Talks är en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Det sker i dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar. Du kommer ges möjlighet till diskussion med såväl andra deltagare som experterna för att få svar på just dina frågor gällande export och import.

Vem riktar sig Trade Talks till?

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Trade Talks, en prenumerationstjänst

Innan varje webinar kommer de som registrerat sig för en prenumeration att få ett mejl med länk till kommande sändning. Under sändningen ges du som deltar möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Du kan närsomhelst under året registrera dig till vår kostnadsfria prenumerationstjänst. Kommande Webinars:

  • 15 mars: Tyskland
  • 4 april: Indien
  • 30 maj: Frankrike

Kontakt

Har du frågor om Trade Talks? Vänligen kontakta Kristin Hägglund, Projektledare

Mail: kristin.hagglund@midchamber.se

Telefon: 070 – 300 59 18

Prenumera på Trade Talks här!