Medlemskap

Tillsammans skapar vi ett kraftfullt näringsliv!

Vårt mål är en attraktiv region där människor vill leva, där företag vågar investera och politiker förbättrar villkoren tillsammans med invånarna. Som medlem i Handelskammaren Mittsverige är du med och formar ett kraftfullt näringsliv!

Bli medlem »
Vi erbjuder ett brett nätverk och ny kunskap som gör ditt företag konkurrenskraftigare!

Våra medlemmar är det viktigaste vi har och det som driver vår verksamhet framåt. På uppdrag av våra medlemsföretag agerar vi en samlad röst gentemot politiker, myndighet och offentlig sektor då vi aktivt driver frågor inom infrastruktur, internationell handel och kompetensförsörjning. Tillsammans gör vi skillnad och jobbar för en attraktiv region och ett kraftfullt näringsliv!

Vi arbetar med stort regionalt fokus och med frågor som måste belysas för att göra regionen till en attraktiv plats där människor och företag träffas, knyter kontakter och lär av varandra.

Tillsammans med våra medlemsföretag, representerade från olika branscher, besitter vi en stor kompetens och goda samarbetsmöjligheter. Som en del av Handelskammaren Mittsverige är ditt företag en del av ett brett nätverk som gemensamt påverkar näringspolitiken!

Medlemsförmåner

 1. Du är med och påverkar näringspolitiken
 2. Du får ökad konkurrenskraft genom ett bredare nätverk och ny kunskap
 3. Du visar samhällsengagemang
 4. Erbjuds ett förmånligt pris på våra evenemang, seminarier och utbildningar
 5. Rabatterat pris samt rådgivning kring handelsdokument
 6. Löpande omvärldsbevakning och rapporter

Antal medlemmar: 252

Total omsättning på våra medlemsföretag:
80 miljarder

Antal anställda hos medlemsföretagen: 24 276

Handelskammaren Mittsverige 2020

 • Exportdokument utfärdade: 4560
 • Nya medlemmar: 22
 • Antalet genomförda evenemang, utbildningar och seminarier: 56 st
 • Direkt antal deltagare i egna möten/seminarium: 1491 personer
 • Indirekta deltagare i konferens/seminarium där Handelskammaren varit medarrangör: 2310 personer

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 125 kr per omsättningsmiljon, dock lägst 2000 kr/år och max 75000 kr/år. Alla bolag med omsättning upp till 16 Mkr per år betalar 2000 kr. Av dessa är 1800 kr en avdragsgill kostnad. Maxavgiften infaller vid en omsättning på 600 Mkr.

Stadgar

Månadens medlemsföretag: Swedavia

På bilden: Peter Fahlén, Flygplatschef Swedavia – Åre Östersund Airport

"De aktiviteter och det arbete som görs inom ramen för Handelskammaren tillför ett värde för oss och det ger oss en chans att vara med och bidra i olika sammanhang".

Swedavia är ett statligt ägt bolag som finansieras av inkomster från de flygbolag som trafikerar bolagets flygplatser. Åre Östersund Airport är en av Swedavias tio flygplatser från Malmö i söder till Kiruna i norr och flygplatsens ledstjärna är att vara ”En hållbar och effektiv flygplats med värdskap i världsklass. Vi är just nu inne i en intensiv höst där flygplatsen driftsätter CAT III vilket innebär att det går att landa och starta i tät dimma. Totalt rör det sig om en investering på ca 70 miljoner kronor som blivit möjlig genom medfinansiering från Regionen samt Åre, Krokom och Östersunds kommun. Vi blir då den andra flygplatsen av fyra planerade flygplatser inom Swedavia som får sin trafikledning från ett center på Arlanda. En omfattande förändring och ökad digitalisering som bland annat innebär en kostnadsreducering med vidmakthållen eller förbättrad kontinuitet.

– Peter Fahlén, Flygplatschef

Vad är det som är unikt med Swedavia som skapar framgång?

– I grunden tror jag att det handlar det om vårt behov av att mötas och vårt tillgänglighetsuppdrag.  Swedavias vision är just att ”Vi möjliggör för människor att mötas”. Mötet med andra människor i sig ger oss glädje och inspiration, vilket har blivit särskilt tydligt efter drygt ett år av pandemi. Det är det som jag och våra fantastiska medarbetare brinner för.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Medlemskapet i Handelskammaren Mittsverige har öppnat många nya dörrar och insikter för flygplatsen. De aktiviteter och arbete som görs inom ramen för Handelskammaren tillför ett värde för oss och det ger oss en chans att vara med och bidra i olika sammanhang. Vi är även glada och stolta över att ha Oliver Dogo, VD för Handelskammaren Mittsverige som ordförande i Flygrådet där han leder representanter från flygbolagen, näringslivet, besöksnäringen samt kommuner och regionen för att uppnå en god flygtillgänglighet.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Just nu välkomnar vi att restriktionerna sakta men säkert tas bort så att vi kan börja få igång ett ökat resande. Vårt fokus tillsammans med flygbolagen är att det ökade resandet skall bli mer hållbart. Just nu pågår en viktig och nödvändig omställning inom flyget till en övergång av mer batteri- och vätgasdrivna elmotorer på flygplanen. På vägen dit jobbar vi bland annat med att erbjuda företag och politiska organisationer en möjlighet att vara med på gemensam upphandling av fossilfritt bränsle. I linje med det vi gjorde tillsammans med Jämtkraft för några år sedan. Ett fantastisk engagemang från ett antal organisationer som en än gång visade på den styrka som finns i regionen när vi bestämmer oss och går tillsammans i en fråga.

Se fler Månadens Medlemsföretag!