Arbetsmarknadskunskap

Inspirationsföreläsningar för elever i grundskola, gymnasiet och studenter med fokus på lokala arbetsgivare, arbetsmarknaden och dess behov. Föreläsningen har olika målgruppsfokuseringar och syftet med föreläsningarna är att ge ungdomar information och underlag till beslut om framtida studie- och yrkesval.

Föreläsningarna tar upp bland annat utbildningsnivå, utbildningar som leder till jobb, exempel på lokala arbetsgivare, vad en god attityd är, hur man skaffar sig erfarenhet samt söker rätt information.

Yrkesförberedande program

Vi fokuserar på vad som skapar möjligheter för ungdomarna på arbetsmarknaden. Vi ska lyfta och skapa insikt hos ungdomarna kring att deras val av utbildning öppnar många dörrar om de väljer att ta vara på den. De ska förstå vikten av det personliga varumärket, och att hur man beter sig på APL och i skolan kommer att påverka deras möjligheter att få ett jobb inom branschen.

Arbetsmarknadskunskap erbjuds till elever som läser första året på yrkesprogram och kan bokas in under höstterminen! 

Högskoleförberedande program

Har ungdomar koll på vart de är påväg? Är målet tydligt, har det glömts bort eller fanns det aldrig något? I en förändringens tid krävs det att man är på hugget för att inte halka efter. Vi ska inspirera ungdomarna till att börja tänka till kring sina val och att se nästa steg. Eleverna ska landa i det faktum att eftergymnasiala studier nästintill är ett måste i den föränderliga världen vi lever i. Men är eftergymnasiala studier alltid lika med jobb?

Arbetsmarknadskunskap erbjuds till elever som läser andra året på högskoleförberedande program och kan bokas in under vårterminen! 

Bokning av aktiviteter!

Bokning av lektioner görs via våra bokningssidor, nedan kan du välja vilken sida du ska till beroende på var du är verksam.

Är du verksam inom skola i Jämtland/Härjedalen och önskar boka in lektioner?

Är du verksam inom skolan i Sundsvall, Timrå, Ånge och önskar boka in lektioner?

Är du verksam inom skola i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand eller Kramfors och önskar boka in lektioner?