Brexitseminarium Sundsvall

Datum: 28 mars

Tid: 10.30 - 15.00

Plats: Grönborg, Sundsvall / Lokal: Apelsinlemonad

Pris: Medlem 995:-
Övriga: 1395:-

Anmäl dig här!

Vad är viktig att tänka på inför Brexit? 

Allt som idag hanteras av EU-regler kommer att beröras. Det handlar exempelvis om export och import av varor och tjänster, överföring av data till och från Storbritannien, kontrakt som på något sätt berör EU- rättsliga bestämmelser, immateriella rättigheter, konkurrensregler och frihandelsavtal med länder utanför EU. Oavsett hur man väljer att lämna EU, genom sk ”hard Brexit eller ”soft Brexit”, kommer svenska företags affärer påverkas i betydande omfattning. Om ditt bolag har försäljning, inköp, egna säljbolag eller dotterbolag i Storbritannien eller på annat sätt är exponerat mot landet bör du sätta dig in i de affärskritiska konsekvenserna av Brexit och vilka åtgärder du behöver vidta redan nu.

Handelskammaren Mittsverige och Regional Exportsamverkan bjuder därför in dig till ett seminarium som gör dig och ditt företag bättre rustade inför kommande Brexit!

Erik Lagerlöf från Advokatfirman Vinge kommer att ge oss en övergripande genomgång över vilken betydelse EU-rätten har för svenska företag som har verksamhet med eller i Storbritannien. Peter Hellman från Västsvenska Handelskammaren kommer att gå in på de förändringar som kan krävas av Svenska företag kring de mer export och importtekniska delarna.

 

Programmet

10:30-12:30

Övergripande om Brexit och senaste nytt samt de affärsjuridiska riskerna du som företag står inför. Utbildare: Erik Lagerlöf, Vinge

12:30-13:00

Lunch

13:00-15:00

Genomgång av vilka förändringar kring export och import vi kan förvänta oss i och med Brexit.

Utbildare: Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren

[ssba-buttons]