NyhetsbrevStartsida

Nyhetsbrev juni

By 2 juni, 2020 No Comments

Månadens medlemsföretag – Flooré

Flooré är idag en ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen kommer i dagsläget från export till flera länder i Europa. Vårt mål är att erbjuda den bästa golvvärmelösningen avseende komfort, ekonomi och flexibilitet.

– Emile Frantzen, VD

Vad är det som är unikt med Flooré som skapar framgång?

– Vår specialitet är en egentillverkad och patenterad golvvärmeskiva för ytmontage.  Systemet bygger på ett utvecklingsprojekt som tog sin fart på Kungliga Tekniska Högskolan redan 1990. Sedan dess har systemet utvecklats baserat på flera års praktisk erfarenhet från branschen. Floorés värmegolv består av aluminiumfoliebeklädda EPS-skivor som limmas, skruvas, tejpas eller häftas fast direkt på befintligt bjälklag. Den låga bygghöjden ger våra kunder stora möjligheter att installera systemet även där det är lite lägre i tak. Den goda värmespridningen ger en bättre komfort genom snabbare reaktionstid samt bättre ekonomi genom lägre värmeförluster, jämfört med våra konkurrenter.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Handelskammaren har ett bra kontaktnät och kompetens som vi som medlem kan utnyttja. Jag tycker att det är bra att Handelskammaren engagerar sig i arbete med framtidens kompetensförsörjning genom till exempel projektet “Arbetsmarknadskunskap” där man har dialog med skolor och elever, vår framtida arbetskraft.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Vi har haft en bra tillväxt under de senaste åren och vi fortsätter att växa även nu under Corona-tiden. Vi håller på med olika investeringar i vår produktion så att vi kan klara av marknadens ökade efterfrågan. Som tur är har vi väldigt bra personal och har lyckats hitta bra tillverkare av robotar och produktionsutrustning. Vi har också investerat i nya maskiner som kan hantera allt spill vi får i produktionen, vilket gör vår produktion mer miljövänlig och ger oss möjlighet att fortsätta att arbeta mot en hållbar utveckling.

Läs mer om Flooré

På bild: Emile Frantzen, VD

"Handelskammaren engagerar sig i arbete med framtidens kompetensförsörjning genom projektet Arbetsmarknadskunskap"

Tack för ett fantastiskt 2019!

Tillsammans med er, våra medlemsföretag och samarbetspartners kan vi blicka tillbaka på 2019 och konstatera att vi lyckats genomföra många viktiga insatser och aktiviteter som bidrar till ett mer kraftfullt näringsliv i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Under det förra året genomförde vi allt ifrån ett Näringslivsparlament, ett lyckat påverkansarbete kopplat till utbyggnaden av BK-4 vägnätet och vi fick igenom Arbetsmarknadskunskap i Jämtland/Härjedalen.

Det arbete som vi genomförde under 2019 valde vi i samband med vårt årsmöte att visa med hjälp av en videopresentation som summerar årets viktigaste insatser. Gå gärna in och se videon i efterhand!

Se videon här!

Gunnar Olofsson ny styrelseordförande i Handelskammaren Mittsverige!

Gunnar Olofsson från Östersund är en erfaren företagsledare och sedan några år tillbaka egen företagare med uppdrag främst inom svensk och norsk industri och för företag i finansiell sektor. Bland Gunnar Olofssons övriga engagemang märks bl.a. styrelseordförande för Statskog SF, SEKAB BioFuels & Chemicals AB, Norrlandsfonden och vice ordf. i Svenska Skidskytteförbundet.

– Genom mitt arbete som företagsledare i svensk exportindustri har jag lång erfarenhet av Handelskammarens arbete lokalt och Internationellt. Under de senaste två åren har jag som ledamot i Handelskammarens regionala styrelse för Jämtland/Härjedalen på nära håll sett vilken viktig roll Handelskammaren har spelat i många utvecklingsfrågor. Kompetensförsörjningen och satsningen på Arbetsmarknadskunskap i skolan (Framtidsvalet), Näringslivsparlamentet, samt Handelskammarens betydelse för infrastrukturen i vår region, exempelvis den kraftiga satsningen på bärighetsfrågor och engagemanget i frågor kring tåg- och. flygkommunikationer säger, Gunnar Olofsson.

– Gunnar kommer in med stor erfarenhet från ledande positioner och ett internationellt nätverk som passar väl in i Handelskammarens verksamhet. Jag är övertygad att det kommer att bidra till att vår verksamhet tar nästa steg och jag ser fram emot vårt samarbete i hans nya roll säger, Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige.

Läs mer och anmäl er här!

Nu öppnar anmälan till “Employer Branding for lunch” i Örnsköldsvik!

Vill ditt företag spetsa ert varumärke, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag? I utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch lär ni er hur ni utvecklar en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential! Vid fyra lunchtillfällen träffas deltagarna och får lyssna till inspirerande föreläsare, nätverka och får konkreta verktyg för hur de förstärker sitt företags arbetsgivarvarumärke. Varje träff har ett tydligt tema kopplat till Employer Branding likt: Vikten av synliga företagsvärderingar och Talent Management. 

Vilket företag som helst kan anmäla sig till programmet. Det enda kravet är att företaget har minst tre anställda samt att den som anmäler sig arbetar och kan vara med och påverka företagets varumärkesarbete. Du kanske jobbar som VD, HR-ansvarig eller kommunikationsansvarig? Den första omgången av programmet i Örnsköldsvik startar i oktober 2020.

Samarbetspartners i programmet:

Bli en del av VD-nätverket!

Är du som VD i större behov än någonsin av stöd, råd och nya relationer för att driva verksamheten framåt? I vårt VD-nätverk får du möjlighet att lyfta och diskutera de utmaningar du står inför som ledare. Du erbjuds ett bollplank, stöd och styrka. Nätverket ger dig tillgång till en grupp personer, i lika ställning, som du kan rådfråga om sådant som annars kan vara svårt att tala om inom den egna organisationen. Ta chansen att reflektera kring den egna verksamheten och träna på att driva andra medarbetare framåt!

Kort om nätverket:

Nätverket består av ett tiotal deltagare som träffas ett antal gånger under året. I nätverket, som leds av samtalsledaren Billy Nordin, inspireras du av föreläsare inom valda ämnesområden och får möjlighet att lyfta egna case ur verksamheten. Här utbyts erfarenheter och kunskap samtidigt som du får ett nytt nätverk för framtiden som genererar nya affärsmöjligheter.

Läs mer om VD-nätverket här!

Ny satsning på Yrkeshögskolan i Mittsverige!

I samband med Näringslivsparlamentet 2019 i Västernorrland blev det väldigt tydligt att det finns ett stort behov av samordning av YH-utbildningar så att de platser som Västernorrland och Jämtland har till förfogande i högre grad ska användas till de utbildningar som näringslivet i länen har behov av.

Tillsammans med bland annat Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen har vi nu säkrat finansieringen av en YH-koordinator som de kommande åren ska jobba med att kartlägga behovet hos näringslivet, samordna utbildningsaktörerna och marknadsföra utbildningsutbudet. Mer info om detta kommer efter sommaren men om ni redan nu är nyfikna hör av er till vår VD Oliver Dogo.

Kontakt:

Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige
Email: oliver.dogo@midchamber.se
Telefon: 070 – 318 69 11

Tredje avsnittet av vår podcast är här!

Nu har vi släppt det tredje och sista avsnittet i vår podcast-serie som riktar sig till ungdomar som tar studenter i år och som har funderingar kring framtiden. Hur blir det med jobb i Coronakrisen? Borde jag läsa vidare? Det och mer tar vi upp i podcasten “Vad är koden” där det sista avsnittet fokuserar på hur man skriver ett bra CV och personligt brev.

Tipsa alla ungdomar ni vet om att lyssna på podcasten!

Lyssna på podcasten här!

Wersén Consulting AB