Skip to main content
NyhetsbrevStartsida

Nyhetsbrev juni

Månadens medlemsföretag – Picea Bygg

Picea Bygg grundades 1997 och är ett av regionens största byggbolag med lokalt ägande. Vi jobbar med nybyggnationer, ombyggnationer och byggservice till företag, kommuner och myndigheter. Vi jobbar med processen från första idén till inflyttningsklart projekt. 

– Fredrik Malmström, VD.

Vad är det som är unikt med Picea Bygg som skapar framgång?

– Vårt unika koncept bygger på ömsesidigt förtroende med kunden och att skapa en enkelhet från start till mål. Vi vill att våra kunder ska känna total trygghet, engagemang och ärlighet med oss under alla skeden i projektet. Att vi har en bra mix med engagerade ägare i bolaget med bred kompetens och en väl fungerande styrelse gör att vi tillsammans gemensamt drivs mot utsatta mål med korta beslutsvägar.

På vilket sätt tror du att ert medlemsskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Vi tycker att Handelskammaren är ett fantastiskt nätverk som jobbar starkt drivande i de viktigaste frågorna för framtiden. Kompetensförsörjning och infrastruktur, ett måste förr att driva vår region och Sverige mot framtiden. 

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Att oron i världen dämpas och att vi får en politisk enighet som kämpar för att driva Sverige framåt med långsiktiga mål för kompetensförsörjningen inom branschen.

LÄS MER OM PICEA BYGG!

På bild: Fredrik Malmström

"Vi tycker att Handelskammaren är ett fantastiskt nätverk som jobbar starkt drivande i de viktigaste frågorna för framtiden."

Ny omgång av VD-nätverket

Start i november

Nätverket är för dig som är VD och vill komma utanför din egna organisation och byta erfarenhet med andra i lika ställning- ett forum som varit väldigt uppskattat av tidigare deltagare.

De senaste åren har det dykt upp många nya utmaningar. I detta nätverk får du möjlighet att byta erfarenhet och kunskap tillsammans med andra VD:ar från olika branscher i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen.

Som deltagare i nätverket erbjuds du personlig utveckling, inspiration och verktyg för att stärka din egen organisation.

Ny omgång av Employer Branding for lunch
i Jämtland/Härjedalen!

Vill ditt företag spetsa ert varumärke, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag? I utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch lär ni er hur ni utvecklar en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential! Vid fyra lunchtillfällen träffas deltagarna och får lyssna till inspirerande föreläsare, nätverka och få konkreta verktyg för hur de förstärker sitt företags arbetsgivarvarumärke.

Nästa omgång i Jämtland/Härjedalen startar i september 2022. 

 

Employer Branding for lunch i Jämtland/Härjedalen arrangeras av Handelskammaren Mittsverige och Region Jämtland/Härjedalen i samarbete med Företagarna och Samling Näringsliv

Logistikdag Mitt – Save the date!

27 oktober, Östersund

Lägg in datumet i era kalendrar. Inbjudan och anmälningslänk kommer ut efter semestern.

27 oktober på Clarion Hotel i Östersund.

Årets tema: Klimatsmart Logistik.

Information och programmet uppdateras kontinuerlig på vår web.

Det finns idag ett glapp mellan arbetsgivares kompetensbehov och de studie- och yrkesval som ungdomar gör. Många unga vet inte var jobben finns och hur prognoserna för bristbranscher ser ut. Detta leder till att vi står inför en svår matchningsproblematik på arbetsmarknaden.

Nu kan du vara med och göra skillnad! Genom att lägga 5 minuter av din tid och beskriva innehållet i ditt jobb genom att värdera olika påståenden. Dina svar kommer användas till Arbetsmarknadskunskaps digitala samtalsverktyg, där ungdomar kommer matcha sina drivkrafter mot innehåll i olika yrken. 

Nya medlemsföretag!

Följ oss!