Trade Talks: Tyskland

Trade Talks Go Germany!

Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner och världens fjärde största industrialiserade land med 84 miljoner invånare. Den genomsnittliga köpkraften per capita överstiger den i Sverige, och fyra tyska regioner har en högre BNP än vårt land totalt sett. Det är knappast förvånande att vår viktigaste handelspartner kallas Europas ekonomiska motor.

Datum: 15 mars

Tid: 10.00 - 11.30

Online webinar

Anmäl dig här!

De ekonomiska banden mellan Sverige och Tyskland är starka, och över 1500 svenska företag och dotterbolag är redan på den tyska marknaden- Det finns stor efterfrågan på lösningar inom områden där svenska företag är branschledande, exempelvis inom digitalisering, 5G, fiberanslutning samt energi. Däremot är Tyskland ett land med starka och väl fungerade värdekedjor, och det kan vara en utmaning för svenska företag att hitta sin plats i dessa värdekedjor. Det är därför viktigt att vara väl förberedd innan man går in på marknaden och ha kunskapen att navigera bland de regionala skillnaderna inom den tyska marknaden.

Som deltagare får du lyssna till ledande experter inom internationalisering som berättar om den tyska marknaden och vad svenska företag bör tänka på när de riktar sig söderut.

Detta webinar arrangeras av Norrbottens Handelskammare den 15 mars.

Vad är Trade Talks?

Trade Talks är en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Det sker i dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar. Du kommer ges möjlighet till diskussion med såväl andra deltagare som experterna för att få svar på just dina frågor gällande export och import.

Vem riktar sig Trade Talks till?

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Trade Talks, en prenumerationstjänst

Innan varje webinar kommer de som registrerat sig för en prenumeration att få ett mejl med länk till kommande sändning. Under sändningen ges du som deltar möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Du kan närsomhelst under året registrera dig till vår kostnadsfria prenumerationstjänst.

Anmäl dig till Trade Talks här!

Har du frågor om Trade Talks?

Hör av dig till:
Kristin Hägglund, Projektledare
Telefon: 070 – 300 59 18
Mail: kristin.hagglund@midchamber.se

Vi står bakom Trade Talks

[ssba-buttons]