Framtidens ledarskap

Framtidens ledare behöver navigera i allt mer föränderliga nätverk av organisationer, talanger och resurser och fatta snabba strategiska beslut. Med en bred kunskap som grund blir det lättare att fatta välinformerade, snabba beslut och välja rätt strategi i företagets utvecklingsarbete. Ledarskapet blir allt mer avgörande för konkurrenskraft och framgång, samtidigt som den mänskliga dimensionen i ledarskapet blir allt viktigare.

Utbildningen Framtidens ledarskap genomförs i Åre tillsammans med utbildningsledaren Cecilia Åkerblom. Cecilia har en bakgrund som ledarskapsforskare vid Handelshögskolan i Stockholm och Kungliga Tekniska Högskolan. Hon arbetar som expert i ledarskapsfrågor i näringslivet och leder utbildningar i innovation och ledarskap.

Utbildningen vänder sig till dig som:

– Är intresserad av att utvecklas både professionellt och personligt

– Är nyfiken på den mänskliga dimensionen i ledarskapet och vill fördjupa din förståelse för dig själv och andra

– Är intresserad av att utöka ditt nätverk av andra ledare i regionen

– Vill delta i ett interaktivt program där dialog och egen aktivitet är viktiga byggstenar

Utbildningens innehåll:

Utbildningen består av fyra moduler lunch till lunch.

Strategisk omvärldsanalys och ökad konkurrenskraft

I den första modulen fokuserar vi på strategisk omvärldsanalys och hur vi som ledare arbetar med kunskapsbaserat beslutsfattande för att säkerställa långsiktig framgång. Makrotrender som globalisering och en teknologisk utveckling i snabb takt förändrar villkor och förutsättningar för företagande, samhällsutveckling och ledarskap. För att leda en långsiktigt hållbar och framgångsrik verksamhet behövs kunskap och insikt i dessa trender och hur de omvandlar branscher, vår livsstil och konsumentbeteenden på längre sikt.

 

Ett hållbart ledarskap i en tid av omvälvande förändring

Grunden för ett framgångsrikt ledarskap är professionell kunskap och medvetenhet i ledarrollen. I de följande tre modulerna är därför det övergripande temat ett hållbart ledarskap utifrån din egna långsiktiga utveckling som ledare. För att utöva ett bra ledarskap i komplexa och föränderliga verksamheter behöver vi en god förståelse för oss själva och en insikt i vad andra behöver från oss för att förverkliga sin potential i arbetet. Utifrån forskningsbaserad kunskap och beprövad erfarenhet bygger vi grunderna för en helhetssyn i den professionella och personliga utvecklingen.

 

Ledarskap som relation i dagens organisationer

Ledarskap i dagens kunskapsintensiva organisationer handlar allt mer om hur vi skapar konstruktiva relationer och tar tillvara på energin i de team vi leder. I programmet tittar vi därför också närmare på hur det inflytande och det ansvar som följer med ledarrollen i de grupper vi leder kan hanteras på bästa sätt för att skapa ett hållbart och professionellt ledarskap som lyfter medarbetare och skapar goda förutsättningar för kreativitet, innovation, glädje och hälsa i arbetet.

 

Reell kompetensutveckling och användbar kunskap

I programmet är dina frågeställningar och den verklighet du möter som ledare en viktig utgångspunkt. Utbildningen innehåller därför en stor del egen aktivitet där vi applicerar modeller och verktyg på egna erfarenheter och ledarskapsutmaningar. I utbildningen ingår även ett tillfälle individuell handledning där du har möjlighet att fördjupa insikter och lärande från utbildningen.

Framtidens ledarskap

 

Målgrupp:

Du som söker bör ha eller vara påväg in i en ledarroll. Om du är VD, mellanchef, team- eller projektledare eller annan titel spelar mindre roll. Det är viktigt att du har som ambition att utveckla dig som ledare och är motiverad till en förändring i ditt ledarskap.

 

Plats:

Utbildningen genomförs i Åre på fjällvärldens mest kända designhotell. Copperhill Mountain Lodge erbjuder en exklusiv blandning av arkitektur, närproducerad mat lagad med kärlek och en vacker fjällvärld. En ideal plats för en utbildning utöver det vanliga, 730 meter över havet. Vintertid har hotellet ski in/ski out till hela Åres skidsystem. Som hotellgäst har du också fri entré till Copperhills prisbelönta spa och health club. Mer om Copperhill hittar du på: www.copperhill.se

 

Pris:

Medlemmar i Handelskammaren betalar 39 000 kr exkl. moms. Övriga betalar 49 000 kr exkl. moms. En avgift för boende samt mat tillkommer.

 

Information och anmälan:

Du kan anmäla ditt intresse för deltagande till:

Maria Åberg, Regionchef Handelskammaren Mittsverige

maria.aberg@midchamber.se

070 – 294 23 25