Framtidens ledarskap

Nu startar vi en ny omgång av vårt flaggskeppsprogram inom ledarskap. Programmet är skräddarsytt för dig som är ledare i näringslivet och är intresserad av alla dimensioner av ett framgångsrikt och hållbart ledarskap: hitta rätt i det strategiska beslutsfattandet, säkerställa att det operativa arbetet fungerar väl, leda teamet till framgång, hantera svårigheter på ett tryggt och handlingskraftigt sätt samt utveckla din egen ledarskapstalang vidare.

Utbildningen genomförs på trevliga Copperhill Mountain Lodge i Åre i en härlig fjällmiljö. Utbildningen är tillsammans framtagen med och leds av Tekn. Dr Cecilia Åkerblom, vd för Authentic People.

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av tre träffar i Åre. Från gemensam lunch dag ett till eftermiddag dag två. Innehållet i utbildningen omfattar helheten i ett framgångsrikt ledarskap: strategisk företagsledning, operativt ledarskap, att leda ditt team och ditt personliga ledarskap.

I utbildningen ingår även ett tillfälle individuell handledning där du har möjlighet att fördjupa insikter och lärande från utbildningen.

Första utbildningstillfället

 

Strategisk omvärldsanalys och ökad konkurrenskraft ett genom hållbart ledarskap

För att bedriva ett framgångsrikt ledarskap samt att leda en långsiktigt hållbar verksamhet behövs dels förmåga att förstå hur globala trender påverkar ens egna affär, och dels ha en medvetenhet i sin ledarroll underbyggd med professionell kunskap. Därför berör vi strategisk omvärldsanalys och hur vi som ledare arbetar med kunskapsbaserat beslutsfattande för att säkerställa långsiktig framgång. Samt arbetar med att skapa god förståelse för oss själva och en insikt i vad andra behöver från oss för att förverkliga sin potential i arbetet. Med utgångspunkt i forskningsbaserad kunskap och reell erfarenhet bygger vi en grund för vår egen långsiktiga professionella och personliga utveckling.

Andra utbildningstillfället

 

Ledarskap som relation i den moderna organisationen

Ledarskap i dagens kunskapsintensiva organisationer handlar alltmer om hur vi skapar konstruktiva relationer. I programmet tittar vi därför också närmare på det ansvar som följer med ledarrollen i de grupper vi leder, i utmanande situationer där ledarskapet är som mest avgörande. Och hur dessa hanteras på bästa sätt för att skapa ett hållbart och professionellt ledarskap som lyfter medarbetare och skapar goda förutsättningar för kreativitet, innovation, glädje och hälsa i arbetet.

Tredje utbildningstillfället

 

Reell kompetensutveckling och användbar kunskap

I utbildningen är dina frågeställningar och den verklighet du möter som ledare en viktig utgångspunkt. Därför fokuserar vi på en stor del egen aktivitet, där vi applicerar de modeller och verktyg vi har arbetat med under utbildningens gång, på egna erfarenheter och ledarskapsutmaningar.

Om utbildningsledaren:

Cecilia har en gedigen bakgrund inom området från både akademi och näringsliv. Cecilia har lett forskningsprojekt inom företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm och Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har också tidigare arbetat som expert inom företagsledning och strategisk utveckling på Ledarna – Sveriges chefsorganisation med 95 000 chefer inom alla branscher som medlemmar. Här i Jämtland har Cecilia bygg upp PEAK Accelerator i Åre – ett program för startups med ambition att skala upp internationellt.

”Utvecklande och aktuell ledarskapsutbildning med en bra blandning mellan teori och praktiska övningar. Utbildningen är individuellt anpassad samtidigt som man får möjlighet att reflektera och diskutera i grupp vilket ger stora möjligheter att utvecklas som ledare. Personliga samtal ger möjlighet att verkligen fokusera på egna utmaningar och frågeställningar. Cecilias kompetens, engagemang och erfarenhet”

– Johan Dernmar, IR Chef, Diös

Framtidens ledarskap

Målgrupp:

Utbildningen vänder sig till dig som är vd, chef, ledare eller är på väg in i en ledande roll inom en nära framtid.

 

Omfattning:

Utbildningen består av tre utbildningstillfällen, från gemensam lunch dag ett till eftermiddag dag två.

Träff 1: 27-28 april

Träff 2: 25-26 maj

Träff 3: 7-8 september

 

 

Plats:

Utbildningen genomförs i Åre på fjällvärldens mest kända designhotell. Copperhill Mountain Lodge erbjuder en exklusiv blandning av arkitektur, närproducerad mat lagad med kärlek och en vacker fjällvärld. En ideal plats för en utbildning utöver det vanliga, 730 meter över havet. Vintertid har hotellet ski in/ski out till hela Åres skidsystem. Som hotellgäst har du också fri entré till Copperhills prisbelönta spa och health club.

Ett utbildningstillfälle kommer att genomföras på Nationalarenan i Åre, med boende på Åregården.

 

Pris:

Medlemmar i Handelskammaren betalar 38 000 kr exkl. moms.

Övriga betalar 46 000 kr exkl. moms.

 

Information och anmälan:

Har du frågor kring utbildningens innehåll? Varmt välkommen att höra av dig till Maria Åberg, Regionchef Jämtland/Härjedalen.

Mail: maria.aberg@midchamber.se

Telefon: 076-110 01 66

Sista anmälningsdag: 17 februari 2023

Anmäl dig till utbildningen här!