Skip to main content
NyhetsbrevStartsida

Nyhetsbrev oktober

By 31 oktober, 2022No Comments

Månadens medlemsföretag – House Be

Vi är House Be, ett snabbväxande norrländskt coworking-företag som finns på tio platser i Norrland. Vi erbjuder moderna arbetsplatser och mötesplatser för ett hållbart arbetsliv genom en heltäckande medlemsupplevelse där den fysiska platsen, nätverkande och utveckling står i fokus.

– Ulrika Nilsson, Regionsansvarig Västernorrland

Vad är det som är unikt med House Be som skapar framgång?

– Vi tar coworking till en ny nivå genom att skapa en kultur och miljö där våra medlemmar får ut maximalt i sitt arbete och på den plats där de vill leva sina liv. Det gör vi genom att arbeta med värdeorden Work. Play. Be.

Vår framgång bygger på att vi erbjuder mer än gemensamma lokaler där man delar på mötesrum, skrivare och kaffemaskin. Vi erbjuder en plats som ger inspiration, föder kreativitet och skapar spännande möten mellan människor och som gör livet och jobbet mer dynamiskt.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Precis som Handelskammaren Mittsverige brinner vi för vår region, för samarbeten och att hjälpa företag till framgång eller göra en nyetablering lättare. Vi ser också att Handelskammaren spelar en viktig roll i regionens utveckling och har bland mycket annat ett brett erbjudande av väldigt bra utbildningar och event. Dessutom är de ett riktigt härligt gäng som vi tycker mycket om att samarbeta med.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Det är att lyfta Norrland som region och att fortsätta utveckla förutsättningarna för företagande här. Vi ser att fler vill flytta till regionen för att skapa ett bättre liv för sig själva. Där kan vi hjälpa till genom att ge de bästa förutsättningarna när det kommer till arbete och fritid. Vi sänker också trösklarna för att komma till regionen, vill någon prova på hur det är att leva och jobba i Norrland så kan vi hjälpa dem med arbetsplats och tillhörighet.

Läs mer om House Be!

På bild: Ulrika Nilsson

"Vi ser också att Handelskammaren spelar en viktig roll i regionens utveckling och har bland mycket annat ett brett erbjudande av väldigt bra utbildningar och event.''

Framtidens Ledarskap – För dig med ambitionen att utvecklas som ledare!

I vår startar vi en ny omgång av vårt flaggskeppsprogram inom ledarskap, Framtidens Ledarskap. Ett skräddarsytt program för dig som är ledare i näringslivet och är intresserad av alla dimensioner av ett framgångsrikt och hållbart ledarskap.

Utbildningen genomförs i Åre och består av tre träffar. Från gemensam lunch dag ett till eftermiddag dag två. Innehållet i utbildningen omfattar helheten i ett framgångsrikt ledarskap: strategisk företagsledning, operativt ledarskap, att leda ditt team och ditt personliga ledarskap.

Framtidens Ledarskap startar i april 2023.

.

Gymnasial lärlingsanställning!

För att möta näringslivets behov av gymnasial yrkeskompetens behöver vi utveckla lärlingssystemet i Sverige som ett sätt att göra utbildningarna mer attraktiv och öka kvaliteten. Genom gott samarbete med gymnasieskolor i Mittsverige kan vi med glädje berätta att elever på Industritekniska programmet vid Jämtlands Gymnasieförbund har tecknat anställningsavtal, inom en så kallad gymnasielärlingsanställning, med ett antal regionala företag. Samtidigt pågår ett matchningsförfarande mellan engagerade elever vid samma program på Härjedalens gymnasium, och en handfull företag i Härjedalens kommun! 

Strategisk säljutbildning – Vi förstår ambitionen av ett framgångsrikt säljarbete!

I januari startar en ny omgång av vårt uppskattade utbildningsprogram Strategisk säljutbildning. Ett högkvalitativt utbildningsprogram för att förbättra det strategiska säljarbetet. Utbildningen vänder sig till dig som är säljare, marknadschef, exportchef eller vd i mindre bolag.

Utbildningen består av fyra träffar och genomförs på Hotell Hallstaberg i Sollefteå och leds av Jerker Enarsson, ägare och managementkonsult på J2 Leadership & Culture. Innehållet fokuserar på strategisk sälj- och affärsutveckling där du som deltagare får ta del av teori, moderna metoder och verktyg samt konkreta case.

Läs mer om Strategisk säljutbildning här!

Internationell rådgivning – vi är den perfekta språngbrädan för dig och ditt företag!

Att göra internationella affärer innebär i många fall fantastiska möjligheter för företag att växa, men också många utmaningar. Några av dessa är ofta brist på tid, nätverk och språk. En lösning på utmaningar som uppstår i samband med internationell handel kan vara att ta hjälp av extern expertis. Våra experter på Handelskammaren har mångårig erfarenhet av internationella affärer och ett internationellt partnernätverk som är svårt att konkurrera med.

Vi kan hjälpa dig med allt från enskilda frågeställningar och avancerade marknadsanalyser – till uppsökande och bearbetning av affärskontakter.

Läs mer här!

Nya medlemsföretag!