Skip to main content

Vi har hållit i, hållit ut och ställt om. Trots att vi har varit, och fortfarande befinner oss i en av de största kriserna i modern tid så har Ni, våra Medlemsföretag och samarbetspartners anpassat er, kämpat och möjliggjort viktiga satsningar och fortsatt utveckling för vår region.

Att restriktionerna släpps idag den 9 februari ser vi som viktigt ett steg i rätt riktning och en möjlighet för oss att tillsammans med er, under våren, skapa det nya normala. För en sak vet vi säkert, vi vill och vi behöver fortsätta mötas, inspireras och kompetensutvecklas för att säkerställa att vi fortsätter att skapa en region i framkant!

Under våren erbjuder vi flera mötesplatser, aktiviteter och utvecklingsmöjligheter för er att ta del av. Vi ses där!

Missa inte dessa aktiviteter och program under våren:

Företagarfrukosten i samarbete med Östersunds kommun den 16 februari ägnar vi åt flygkommunikationerna som är helt avgörande för Jämtland/Härjedalen. Under morgonen kommer vi att höra Swedavia berätta om hur de arbetar med förbättrad tillgänglighet för Åre/Östersund Airport. Flygbolagen SAS och BRA-Flyg finns också med för att ge sin bild av nuläget och framtiden för flygtrafiken. Dessutom har vi med tre representanter för länets näringsliv som på olika sätt kommer att lyfta betydelsen av goda flygkommunikationer.

Medverkande:

Peter Fahlén, flygplatschef

Helena Mårtén, Aviation business på Swedavia

Magdalena Wolff, Key Account Manager, SAS

Martin Erkenborn, Kommersiell chef, BRA Flyg

Stefan Rasteby, Koncernchef, Berners

Mikael Jonsson, VD, Destination Östersund

Krister Blomgren, VD, EngCon

Moderator: Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige

Tema: Flygkommunikationer!

Datum: 16/2

Tid: 08.00 - 08.45

Kostnadsfritt deltagande

Anmäl dig här!

Äntligen är det dags för Handelskammaren Mittsverige och House Be´s första Fredagsfokus. En gång i månaden bjuder vi in till frukost, nätverkande och inspiration från intressanta gäster. Välkommen!

Gäst: Mats Nilsson, HR-chef Holmen

Jämställdhet innebär att alla ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom livets alla områden oavsett könstillhörighet. Skogsbolaget Holmen tar lead i frågan och har under många år arbetat fram en strategi kring jämställdhetsarbetet. Under frukosten berättar Mats Nilsson, HR-chef mer om deras arbete och hur man som bolag kan tänka i frågor som varför detta är viktigt samt hur normer och strukturer påverkar företaget på olika sätt.

Tema: Så lyckas man med jämställdhetsarbetet!

Datum: 25/2

Tid: Delta på plats på House Be Örnsköldsvik från 08.30 eller digitalt via Zoom mellan 09.00-10.00

Kostnadsfritt deltagande

Anmäl dig här!

Gör som Frida Karlsson, Johan Olsson och Emil Forsberg - coachas av Stig Wiklund!

Sveriges främsta mentala coach Stig Wiklund har coachat idrottsstjärnor likt Emil Forsberg, Johan Olsson och OS-aktuella Frida Karlsson. Han arbetar också med toppchefer inom näringslivet. Nu har anmälan öppnat för en ny omgång av vår populära coachutbildning med Stig Wiklund. Utbildningen riktar sig till personer som är intresserade av att utveckla sitt ledarskap utifrån det coachande förhållningssättet och mental träning. Kanske är du VD, chef, idrottsledare eller en nyckelperson inom organisationen? Läs mer och anmäl dig nu för att säkra din plats i nästa omgång av utbildningen som startar i april.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av ledarskap och det coachande förhållningssättet. Du kan vara ledare, VD, mellanchef, team- eller projektledare. Du kanske också är påväg in i en ledarroll i organisationen. Det är viktiga är att du har som ambition att utveckla dig som ledare och är motiverad till en förändring i ditt ledarskap utifrån det coachande förhållningssättet.

Utbildningen genomförs på Söråkers Herrgård utanför Sundsvall vid fyra tillfällen lunch till lunch.

Sista anmälningsdag 18 mars.

Läs mer och anmäl dig till utbildningen här!

Vill ditt företag spetsa ert varumärke, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag? I utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch lär ni er hur ni utvecklar en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential! Vid fyra lunchtillfällen träffas deltagarna och får lyssna till inspirerande föreläsare, nätverka och få konkreta verktyg för hur de förstärker sitt företags arbetsgivarvarumärke. Varje träff har ett tydligt tema kopplat till Employer Branding likt: Hur attraherar och behåller vi talanger? och Hur arbetar vi med våra värderingar internt och externt?. Det är helt kostnadsfritt för företag att delta, oavsett bransch eller storlek. Det enda kravet är att deltagaren själv ansvarar för företagets varumärkesarbete samt att organisationen har minst 3 anställda.

Nästa omgång i Höga Kusten startar i mars 2022. 
Anmäl dig till programmet nu!

Läs mer och anmäl dig till utvecklingsprogrammet här!

Nu öppnar anmälan till Näringslivsparlamentet i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen!

Nu är det dags igen! Näringslivsparlamentet är tillbaka och arrangeras under våren i både Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Näringslivsparlamentet återskapar ett fullmäktigemöte där företagare får sätta sig på politikernas plats och göra sina röster hörda i ett antal frågor. Det hela grundar sig egentligen i ett behov av att skapa en mötesplats mellan politik och näringsliv. En plats där företagare och politiska beslutsfattare kan mötas under en dag för att öka den ömsesidiga förståelsen.

Under dagen diskuteras utmaningar och möjligheter kopplat till kompetensförsörjning, infrastruktur, digitalisering och hållbarhet. Nu behöver vi engagerade företagsledare och företagsrepresentanter som vill delta under Näringslivsparlamenten!

Datum för Näringslivsparlamentet i Västernorrland: 6 april
Datum för Näringslivsparlamentet i Jämtland/Härjedalen: 12 maj

Läs mer och anmäl ditt deltagande här!