Årsmöte 2024

Årsmöte och Main Event med fokus: Kulturens betydelse för att attrahera och behålla kompetens

Den 16 maj samlar vi våra medlemmar i samband med vårt årsmöte. Under årsmötet berättar vi mer om vår verksamhet, vad som har hänt det senaste året och vilket arbete som ligger framför oss. Denna programpunkt är endast för medlemmar i Handelskammaren Mittsverige. 

Datum: 16 maj

Tid: 14.00-19.00

Plats: Teater Västernorrland, Köpmansgatan 9, Sundsvall

I år är vi glada att bjuda in tillsammans med Scenkonst Västernorrland och Mittuniversitetet, till ett årsmöte utöver det vanliga med ett spännande tema. Efter årsmötesförhandlingarna övergår vi till programpunkten Main Event  – som består av spännande talare, härligt AW-mingel och för att stärka den lokala kulturen avslutar vi Main Event med att tillsammans gå på succéföreställningen: Jag for ner till bror. Denna programpunkt är öppen för alla!

Program:

 • 14.00: Handelskammarens årsmöte
 • 15.00: Bensträckare för medverkande under årsmötet
 • 15.30: Inledning och presentation av tema för Main Event
 • 15.45: Ahmed Abdirahman
 • 16.15: Regionala satsningar kring kultur
 • 17.05: Summering och presentation av kvällens program
 • 17.15: AW och mingel
 • 19.00: Teaterföreställning, Jag for ner till bror  
  • Föreställningen är 2 timmar och 3 minuter inkl. paus
  • Biljettpris: 250 kronor

Utdrag ur programmet:

Ahmed Abdirahman, grundaren av organisationen ”The Global Village” och initiativtagaren till ”Järvaveckan”, talar på Main Event.

Ahmed Abdirahman kom till Sverige som flykting från Somalia 1988 och växte upp i Stockholmsförorten Tensta. Efter att ha erhållit ett stipendium för sina flitiga studier fortsatte han till New York, där han tog sin collegeexamen. Han har bakgrund från sitt arbete med FN-organisationen Interpeace i Genève, Schweiz, samt från Centrum för forskning och dialog i Mogadishu, Somalia.

År 2014 grundade Abdirahman den ideella föreningen ”The Global Village” och tog 2016 initiativet till ”Järvavecken”. Detta initiativ syftar till att minska avståndet mellan politiker och invånare, samt erbjuda en plattform för att lyfta och diskutera frågor som rör utanförskap, trygghet och den segregerade arbetsmarknaden, vilket gör det till ett alternativ till Almedalsveckan.

Jag for ner till bror

Jana återvänder till sin barndomsby och möter ett hem som påminner om trauman, en Bror som är på väg att supa ihjäl sig, en John som hon inte kommer ihåg och fler frågor än svar. Barndomen smyger sig på när hon försöker reda i sina relationer, men tiden har förvridit både minnen och narrativ. Vad hände egentligen?

Det här är den stora berättelsen om det lilla samhället och människorna som befolkar det. Vi rör oss över tid och rum för att bit för bit pussla ihop detta drama om en kvinnas uppgörelse med sin egen historia.

Teater Västernorrland presenterar den sceniska urpremiären av Karin Smirnoffs prisade trilogi om Jana Kippo.

Underlag till årsmöte 2024

Samarbetspartners:

[ssba-buttons]