Hållbar Affärsutveckling

Utbildningsprogram

I utbildningen Hållbar Affärsutveckling arbetar vi med hållbarhetsfrågor utifrån ditt företags affärsperspektiv. Programmet går igenom hur ditt företags affärsmodeller påverkas av alla tre aspekter av hållbarhet och hur du kan göra det till en konkurrensfördel. När du gått igenom programmet har du verktyg för att utveckla era befintliga affärsmodeller så de bidrar till ökad hållbarhet samtidigt som de stärker er affär och ger er mer lönsamhet tillbaka. 

Programmet är uppdelat på fyra tillfällen och innehåller programpunkter som ”Trender som riskerar din nuvarande affärsmodell”, ”Kundens behov i fokus”, ”Hållbart företagande och styrning” och ”Implementation av din hållbara affär”.

Utbildningsledare:

2050 startades för att kanalisera sitt engagemang, kompetens och driv i miljö- och klimatfrågorna. Med bred och lång erfarenhet hjälper 2050 företag att bli mer lönsamma genom klimatpåverkan och aktivt hållbarhetsarbete. Med deras vision ”goda affärer på en planet i balans” skapas nya affärer utan att äventyra jordens resurser. Genom deras olika kompetenser guidar dem ledning och styrelser från vision och mål via strategi och genomförande till en mer hållbar affär. Det kan innebära nya hållbara marknader, nya varor och tjänster eller mer hållbara processer. Hållbart företagande handlar i slutändan om att säkra framtida konkurrenskraft. 2050 vet hur näringslivet påverkas av den snabba utvecklingen som nu sker inom hållbarhetsområdet. Dem knyter ihop de olika perspektiven affären, planeten och samhället till en helhet som utgör en strategisk karta att basera affärsmässiga beslut på. 

Markus Ekelund:

Kompetens: Affärs- och verksamhetsutveckling, talare, moderator, utbildare, hållbar utveckling, ledarskapsutveckling.

Erfarenhet: Vd för snabbväxande tjänsteföretag, 10 år i ledande roller inom IT-branschen, 15 års konsulterfarenhet inom energi, transport och handel. VD för Gasellföretag tre gånger.

Katarina Wangler Björk:

Kompetens: Strategi- och affärsutveckling, talare, facilitator, Agenda 2030 (SDG), design thinking, innovation, förändringsarbete, affärsmodeller.

Erfarenhet: Head of innovation and Design på EY Norden, 15 år av ledande roller inom, innovation, design och transformation som managementkonsult med kunder i privat och offentlig sektor. Tidigare VD i en design- och kommunikationsbyrå.

Hållbar Affärsutveckling

Utbildningsprogram

 

Målgrupp:

Utbildningen vänder sig till dig som är VD, chef eller affärsutvecklare på ledningsnivå. Vi välkomnar både privat och offentlig sektor att delta i utbildningen.

 

Omfattning:

Utbildningen består av fyra moduler med hemuppgifter mellan respektive modul för att knyta innehållet närmare respektive modul för att knyta innehållet närmare respektive deltagares vardag. Utbildningen varvar presentation och praktiska verktyg med metoder i workshops och diskussioner.

 

Plats:

Utbildningen genomförs via Zoom.

 

Pris:

Medlem i Handelskammaren: 8 000 kr exkl. moms

Övriga: 11 000 kr exkl. moms

 

Information och anmälan:

Mer information om eventuell utbildningsstart kommer. Är du intresserad och vill veta mer om utbildningen?  Varmt välkommen att höra av dig till Olivia Åsberg, Regionchef & Affärsutvecklare

Mail: olivia@midchamber.se

Telefon: 072 – 597 97 33