Skip to main content
NyheterStartsida

Storsjöcupen – viktig på kort och lång sikt

By 24 juni, 2021No Comments

Handelskammaren går in och stöttar

Östersunds stora internationella ungdomscup i fotboll, Storsjöcupen, ställdes på grund av pandemin in i fjol, och kan inte genomföras i år heller. För att klara en så lång tid utan intäkter behöver arrangörerna hjälp, inte minst från näringslivet. Handelskammaren Mittsverige brukar i normalfallet inte stötta enskilda arrangemang av det här slaget – men gör nu ett undantag. Såväl Handelskammaren, som flera av de som är representerade i dess Regionstyrelse för Jämtland/Härjedalen, har beslutat att gå in och stötta Storsjöcupen.

– Vi ser arrangemanget som viktigt på både kort och lång sikt, därför går vi in med ett ekonomiskt stöd, säger Oliver Dogo, VD för Handelskammaren Mittsverige.

– På kort sikt handlar det om att Storsjöcupen är ett av tre ”Ess” som är så viktiga för såväl besöksnäringen, som för attraktionskraften i platsvarumärkena Östersund och Jämtland. (De tre ”Essen” är Storsjöcupen, Storsjöyran och Skidsporten.) I det längre perspektivet ser vi ungdomsidrott på olika nivåer som otroligt viktig för folkhälsan och välbefinnandet hos dagens barn, och kommande generationer av vuxna, förklarar han.

I det perspektivet uppmanar Handelskammaren Mittsverige företagen i Jämtland att gå in och stötta Storsjöcupen.

– Vi ser gärna att så många som möjligt följer vårt exempel. Det behöver inte handla om några jättesummor – alla bidrag gör nytta, och en överlevnad för Storsjöcupen gynnar såväl Storsjöbygden som länet i stort, menar Oliver Dogo.