Skip to main content
Nyheter

Nu söker vi inspirerande kommunikatörer till Arbetsmarknadskunskap!

By 24 maj, 2019oktober 1st, 2019No Comments

Kontakt:
Oliver Dogo, VD

Telefon: 070 - 318 69 11

Mail: oliver.dogo@midchamber.se

Nu söker vi inspirerande kommunikatörer till Arbetsmarknadskunskap!

Föreställ dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med ungdomar där du har i uppgift att väcka deras intresse och engagemang, under 60 minuter. Du gör det med hjälp av din energi och sköna personlighet, och tillsammans med din kunskap om arbetsmarknaden motiverar du dem att engagera sig i sin framtid. Kan du se dig själv i den rollen? Då är det dig vi söker!

Varför?
Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomarna, ansikte mot ansikte, och snackar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Och det behövs! Hur mycket koll hade du själv när det var dags att söka till gymnasiet?

Sverige behöver att ungdomar vandrar en väg som leder till jobb. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen ersätter de enklare jobben.

Hur?
När polletten trillar ner och ungdomarna fattar att allt de gör, hur de beter sig, vad de siktar mot faktiskt spelar roll. Med små medel, som bra kunskap om framtidens arbetsmarknad och en skön personlighet, går det att göra underverk på bara en timme. Och det är vad vi gör, om och om igen!

Men ungdomarna behöver mer hjälp än så. Att lyfta upp framtid och arbetsmarknad tydligare i deras liv är ett jobb som kräver engagemang från flera håll. Därför arbetar vi stenhårt med att informera föräldrar och lärare så att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen. Ungdomarna behöver vuxenstöd!

Vad?
Du kommer vara ute bland skolor i Jämtland eller Västernorrland, beroende på din placering, och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till deras framtida medarbetare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för trettio vilsna 15-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.

Du kommer jobba i ett team med drivna människor, vi kommer lära dig allt vi kan! Du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara tänka om. Ett körkort är såklart en självklarhet.

Vem?
Du är en ”huvudfoting” som kan tas med allt och alla. ”Huvud” tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. ”Foting” illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden.

Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, och har självinsikt och fingertoppskänsla. Du älskar att vilja veta och lära. Nyfikenhet kan trumfa alla utbildningar, men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel.

Intresserad?
Anställningsform: Två projektanställningar på heltid, med förväntad hösten 2019 till och med juni 2022.

Placering: Östersund

Ansökan: Skicka in CV och personligt brev tillsammans med en video på max en minut, där du svarar på två frågor: På vilket sätt är du en förebild? Varför ska just du få jobbet?

Märk din ansökan med den ort du söker till. Skicka in din ansökan till jobb@midchamber.se så snart som möjligt. Vi kommer påbörja intervjuer löpande.