Skip to main content
NyheterStartsida

Migrationsministern diskuterade utmaningar och besökte anrikt företag i Sundsvall

By 26 februari, 2024No Comments

Under februari månad välkomnade vi Migrationsminister Maria Malmer Stenergard till Sundsvall. Under hennes besök kunde vi tillsammans med några av våra medlemsföretag föra en givande dialog om flera viktiga ämnen som påverkar både näringslivet och samhället i stort.

En av de huvudsakliga diskussionspunkterna var de administrativa hindren kring rekrytering av specialistkompetenser från länder utanför Sverige. Företagen hade möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter och utmaningar när det gäller att anställa internationella kompetens och den ofta komplexa processen som följer med det. Ett annat väsentligt ämne som togs upp var de långa väntetiderna för att få personnummer, vilket är avgörande för att både arbetare och deras familjer ska kunna etablera sig och bidra till samhället.

Ministern avslutade dagen med ett besök hos medlemsföretaget Bucher Emhart Glas, ett företag med en stolt historia i Sundsvall som sträcker sig tillbaka till år 1670. Företaget är idag en del av en koncern som innehar imponerande 70 procent av världsmarknaden för glasmaskiner.

Sammanfattningsvis utgjorde besöket av Migrationsministern en betydelsefull plattform för näringslivet att lyfta fram sina utmaningar och förhoppningar inför framtiden. Vi är glada över att kunna skapa mötesplatser där näringslivet i Mittsverige får göra sin röst hörd.