Skip to main content
Månadens medlemsföretagStartsida

Månadens medlemsföretag – Sunds Fibertech

By 31 mars, 2021No Comments

På bilden: Lars och Kenth Eklund, Sunds Fibertech

"Vi har idag många väldigt kompetenta medarbetare och vi kommer att behöva rekrytera
fler för att behålla tillväxttakten.
".

Sunds Fibertech är en global leverantör av teknik, automatisering och tjänster för panelboardindustrin

Vad är det som är unikt med HumanResurs som skapar framgång?

– Kanske inte unikt, men en bra grund för vår fortsatta tillväxt är att vi finns inom en industri som växer, det används mycket MDF och spånskivor för tillverkning av produkter som köksluckor, möbler och golv. Vi, Sunds Fibertech, levererar maskinutrustning och service till dom som producerar själva skivorna. Vi är också ett företag som är aktiv gällande både teknik och etablering utanför Sveriges gränser. Idag har vi de allra flesta kunder utanför Sveriges gränser. Det har gjort att vi måste etablera oss där kunderna finns. Vi har därför sedan början av 2016 startat tre kontor i Kina, ett i Chile och precis nu öppnat ett kontor i Tyskland. Vi har också sedan 2016 gjort två uppköp, ett i Kina och ett i Tyskland. Gällande teknik är vi teknikledande inom speciella segment med bland annat egna patent.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Vi är ett företag som både är ungt och i ett tillväxtskede, så ett bra nätverk med nyckelkompetenser är ett måste. Där bidrar Handelskammaren inom sin expertis.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Fortsätta vara väldigt kundorienterad, fortsätta våga ta risker med nya etableringar och säkerställa att vi har produkter som är teknikledande. Vi har idag många väldigt kompetenta medarbetare och vi kommer att behöva rekrytera fler för att behålla tillväxttakten.

Läs mer om företaget!