Skip to main content
NyheterStartsida

Månadens medlemsföretag – Ovinge Ingenjörsbyrå

By 30 juni, 2021No Comments

På bilden: Patrik von Ahn, VD Ovinge Ingenjörsbyrå

"Medarbetaren är vårt absolut
största värde och trivs dom så
utför de ett bra uppdrag.
"

– Ovinge är en ingenjörsbyrå som grundades 2017 i Örnsköldsvik, där vi även har vårt säte. Vi levererar tjänster och resurser inom mekanik, el-mekanik, hydraulik, produktutveckling, innovation och design där vår samlade erfarenhet från olika branscher också är vår styrka. Vårt mål är att hjälpa kunderna att växa genom att erbjuda högkvalitativa tjänster och produktiva samarbeten.

Vad är det som är unikt med Ovinge Ingenjörsbyrå som skapar framgång?

– Vi på Ovinge Ingenjörsbyrå sätter medarbetaren i centrum, vilket är det viktigaste för att bibehålla en god känsla och trivsel. Medarbetaren är vårt absolut största värde och trivs dom så utför de ett bra uppdrag. Vi är utspridda som konsulter på många olika arbetsplatser vilket gör att det är viktigt med återkommande aktiviteter där vi försöker skapa en familjär stämning. Sen har vi en bred kundbas och stor variation av olika kompetensområden vilket gör att vi kan ta på oss en mängd olika uppdrag.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

Jag tror på nätverkande, kontakt och relationer. Detta är mycket viktigt för att få ett företag att växa. Förr eller senare ställs man inför problem eller frågeställningar som man kanske inte har svaret på eller vet vilken väg man ska välja. Då är det mycket värdefullt att ha detta kontaktnät att bolla frågeställningar med. Av den anledningen är jag med i VD-nätverket som Handelskammaren Mittsverige anordnat.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Rekrytering av utbildade ingenjörer är den största faktorn för framgång just nu. Vi har just nu, och ser även framöver en stor efterfrågan för våra tjänster. Men det finns mer efterfrågan än tillgängliga ingenjörer att rekrytera. Det är av högsta prioritet att ingenjörer utbildas framöver för att svara upp mot efterfrågan. Lyckas inte det så kan varken vi eller våra kunder växa, som i sin tur kan leda till tappade ordrar.

Läs mer om företaget!