Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – Nordtruck AB

By 4 april, 2019maj 2nd, 2019No Comments

"Ett medlemskap i Handelskammaren öppnar nya dörrar"

Sedan starten år 1999 är Norrland vår hemmamarknad med huvudanläggning i Örnsköldsvik samt med verkstäder i Sundsvall, Kramfors, Östersund, Umeå, Luleå och Karlsborg. Sedan 1,5 år tillbaka ägs Nordtruck av Linde, en stor tysk koncern som är världsledande inom trucktillverkning och intralogistiklösningar. Den lokala förankringen finns dock kvar som tidigare.

– Patrik Hedberg

Vad är det med Nordtruck som skapar framgång? 

– Det som är och alltid har varit unikt med Nordtruck är vår breda och starka lokala förankring. Vår region sträcker sig hela vägen från Sundsvall till Kiruna. Tillsammans med vårt högkvalitativa produktprogram är det en stark framgångsfaktor!

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er? 

– Jag tror att vårt medlemskap kan öppna nya dörrar genom Handelskammarens nätverk samt att det ligger i linje med vår policy att vara med och utveckla regionen inom olika områden på ett konstruktivt sätt.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Det viktigaste för oss just nu är att marknaden fortsätter att vara stark. Att pappers- och massabruk, sågverk samt stålindustrin har en fortsatt hög produktion och god lönsamhet eftersom det är ryggraden i vår verksamhet. Går dessa segment bra har också hamnarna hög beläggning och de är också viktiga kunder för oss där vi har stora åtaganden. Detta är en avgörande faktor för att vi ska kunna utveckla vår affär och ta nästa steg!