Skip to main content
Månadens medlemsföretagStartsida

Månadens medlemsföretag – Lilium

By 19 augusti, 2020No Comments

På bilden: Peter Gotthardsson, Styrelseordförande

"Det är en självklarhet för oss att aktivt stödja en organisation som Handels­kam­maren som arbetar för utveckling av handel och lokalt närings­liv."

Norrlands största familjeägda fastighetsbolag Lilium startade år 2010 och äger och förvaltar idag, tillsammans med våra dotterbolag, drygt 325 000 kvm kontors-, logistik- och bostadsfastigheter. Det största segmentet utgörs av kontorsfastigheter i Sundsvall och Luleå, med Sundsvall som dominerande ort. Vi är i dagsläget 20 anställda som arbetar med fastighetsutveckling, förvaltning, ekonomi och juridik.

– Peter Gotthardsson, Styrelseordförande

Vad är det som är unikt med Lilium som skapar framgång?

– Utan tvekan så är det vår starka ekonomiska ställning med ett eget kapital överstigande drygt 1,6 miljarder kronor. Tillsammans med en mycket effektiv organisation gör det oss unika som fastighetsföretag. Vi har även en långsiktig förvaltningshorisont och har konsekvent sökt stabila hyresgäster sedan vi startade för tio år sedan, vilket i dagsläget också har blivit “högsta mode” hos många andra förvaltande fastighetsföretag. Våra hyresförluster har således varit i stort sett obefintliga under alla år.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Det är en självklarhet för oss att aktivt stödja en organisation som Handelskammaren som arbetar för utveckling av handel och lokalt näringsliv. Som medlem kan vi även indirekt medverka till ekonomisk tillväxt och välfärd där vi har en betydande mängd fastigheter, vilket leder till ökade fastighetsutvecklingsmöjligheter för oss och för andra lokala företag.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Det absolut viktigaste för oss just nu är givetvis förhoppningen om att världen inom kort lyckas få kontroll på Corona viruset så att våra befintliga och potentiella kunder återfår möjlighet att växa och utveckla sina respektive affärer, samtidigt som den i dagsläget påtagliga rädslan för människors hälsa och ekonomiska trygghet därmed kommer kunna elimineras.

Läs mer om företaget!