Skip to main content
Månadens medlemsföretagStartsida

Månadens medlemsföretag – Flooré

På bilden: Emile Frantzen, VD

"Det är bra att Handelskammaren engagerar sig i arbete med framtidens kompetensförsörjning, exempelvis genom projektet "Arbetsmarknadskunskap"

Flooré är idag en ledande leverantör av vattenburen golvvärme genom byggmaterialhandel i Sverige. Drygt hälften av omsättningen kommer i dagsläget från export till flera länder i Europa. Vårt mål är att erbjuda den bästa golvvärmelösningen avseende komfort, ekonomi och flexibilitet.

– Emile Frantzen, VD

Vad är det som är unikt med Flooré som skapar framgång?

– Vår specialitet är en egentillverkad och patenterad golvvärmeskiva för ytmontage.  Systemet bygger på ett utvecklingsprojekt som tog sin fart på Kungliga Tekniska Högskolan redan 1990. Sedan dess har systemet utvecklats baserat på flera års praktisk erfarenhet från branschen. Floorés värmegolv består av aluminiumfoliebeklädda EPS-skivor som limmas, skruvas, tejpas eller häftas fast direkt på befintligt bjälklag. Den låga bygghöjden ger våra kunder stora möjligheter att installera systemet även där det är lite lägre i tak. Den goda värmespridningen ger en bättre komfort genom snabbare reaktionstid samt bättre ekonomi genom lägre värmeförluster, jämfört med våra konkurrenter.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Handelskammaren har ett bra kontaktnät och kompetens som vi som medlem kan utnyttja. Jag tycker att det är bra att Handelskammaren engagerar sig i arbete med framtidens kompetensförsörjning genom till exempel projektet ”Arbetsmarknadskunskap” där man har dialog med skolor och elever, vår framtida arbetskraft.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Vi har haft en bra tillväxt under de senaste åren och vi fortsätter att växa även nu under Corona-tiden. Vi håller på med olika investeringar i vår produktion så att vi kan klara av marknadens ökade efterfrågan. Som tur är har vi väldigt bra personal och har lyckats hitta bra tillverkare av robotar och produktionsutrustning. Vi har också investerat i nya maskiner som kan hantera allt spill vi får i produktionen, vilket gör vår produktion mer miljövänlig och ger oss möjlighet att fortsätta att arbeta mot en hållbar utveckling.

Läs mer om företaget!