Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – BAE Systems Hägglunds

By 31 mars, 2021No Comments

På bilden:Jonas Wikman, HR-Direktör, BAE Systems Hägglunds.

"Det svåraste gör vi omedelbart, men det omöjliga kan ta lite tid."

BAE Systems Hägglunds utvecklar högteknologiska bandgående fordonssystem inklusive supporttjänster för markstyrkor. Företaget är ett dotterbolag till den världsomspännande försvarsmaterielkoncernen BAE Systems och fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen.

Vad är det som är unikt med HumanResurs som skapar framgång?

– Vårt kunnande riktat mot våra kunder genom goda långsiktiga relationer – vi gör världsledande produkter i en bransch som av vissa beskrivs som världens svåraste. Vi har en lång tradition av innovation och har under vår 100-åriga historia anpassat företagets inriktning för att ständigt möta nya utmaningar. Västernorrland ligger bland toppen i Sverige när det kommer till patentansökningar per capita och BAE Systems Hägglunds innovationsförmåga är en starkt bidragande faktor. Hägglundsandan beskrivs ibland som:  ”Kan dom så kan vi” och ”Det svåraste gör vi omedelbart, men det omöjliga kan ta lite tid.”

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Med en samlad röst blir vi alla starkare. Vårt arbete underlättas av ett gynnsamt företagsklimat – både för oss och våra leverantörer. Just nu är vi i en kraftigt expansiv fas där regionens attraktionskraft är en viktig faktor för oss i vårt omfattande rekryteringsarbete. Delarna, med alla aktörers respektive deltagande, bildar helheten.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Vi behöver rekrytera rätt medarbetare för att kunna leverera enligt våra åtaganden, samtidigt måste de nya som kommer in få en bra start och komma igång i projekten.

Läs mer om företaget!