Skip to main content

På bilden: Erik Jonuks, VD Agtira

"Agtira har goda kontakter med Handelskammaren och vi vill gärna finnas i ett sammanhang som stöttar och utvecklar näringslivet i vår region."

Agtira är ett food-tech bolag som levererar och driver anläggningar för hållbar och lönsam livsmedelsproduktion. Genom att odla gurka, tomat, örter och andra grönsaker i direkt anslutning till butiker eliminerar vi transportleden och ser till att konsumenter kam äta färska grönsaker året runt. Vi erbjuder även lösningar för fiskodling på land. Vår ambition är att vara världsledande inom odling i urbana miljöer och ständigt utveckla såväl odlingsmetoder som mjukvarustöd.

Som VD tror jag stenhårt på Agtira och att vi är en viktig pusselbit i framtidens livsmedelsproduktion.

– Erik Jonuks

Vad är det som är unikt med Agtira som skapar framgång?

– Våra anläggningar anpassas efter kund och plats. Vår senaste anläggning är byggd på parkeringsplatsen strax utanför ICA Maxi i Östersund. Med ett kompletterande fiskhus finns möjlighet att också erbjuda härodlad atlantlax, som fötts upp i samverkan med grönsaksodlingarna.

Fördelarna för våra kunder, livsmedelsbutikerna, är många: Färska grönsaker skördas året om, matsvinnet minskar, vi använder mindre vatten och är en trygg partner – Långa avtal skapar förutsägbarhet och är en trygghet för alla parter.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Agtira har goda kontakter med Handelskammaren och vi vill gärna finnas i ett sammanhang som stöttar och utvecklar näringslivet i vår region. Företagandet är en livsviktigt för Västernorrlands och Jämtlands framtid.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Agtira har mycket att göra på många plan. Arbetet med att optimera odlingarna, etablera oss på nya platser och teckna nya, spännande avtal fortsätter. På mycket kort sikt är det viktigt att lyckas med den nyemission som pågår till den 11 oktober. Dagarna är just nu fyllda med olika aktiviteter där vi berättar om vår nyemission och planerna framåt.

Den 9 oktober bjuder vi in till en träff på Agtira i Härnösand för att berätta mer om just detta. Läs mer HÄR!

Läs mer om företaget!