Skip to main content

På bilden: Joakim Byström, VD

"Handels­kam­maren är en viktig företrädare för oss regionalt som driver företagens intressen för bättre kommunikationer och samverkan med politiker. Vi får även hjälp med t.ex. tullärenden."

Absolicon tillverkar världens bästa koncentrerande solfångare. Men koncentrerad solenergi kan vi producera värme och ånga upp till 160 grader som kan värme processer i industrier och värme hela städer. Vi har överenskommelser om att installera hos AB InBev, världens största bryggerikoncern, hos Carlsberg i Grekland och hos SWCC, världens största avsaltningsföretag i Saudiarabien. Det vi säljer är vår robotiserade produktionslina som kan producera en solfångare var sjätte minut. Genom en global utrullning av robotiserade produktionslinor kan vi massproducera solfångare som ersätter olja, kol och gas i jordens länder. Vi är noterade med ca 300 miljoner i börsvärde och har bra stöd från våra 5000 aktieägare.

– Joakim Byström, VD

Vad är det som är unikt med Absolicon som skapar framgång?

– Vi skall förändra hur man producerar värme för industrier och hela städer, från olja, kol och gas till koncentrerad solvärme och på så sätt ändra världens energiförsörjning.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Handelskammaren är en viktig företrädare för oss regionalt som driver företagens intressera för bättre kommunikationer och samverkan med politiker. Vi får även hjälp med t.ex. tullärenden.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Nu arbetar vi med att göra fem pilotinstallationer hos fem multinationella bolag på fem kontinenter. Samtidigt fortsätter vi sälja in våra produktionslinor i allt fler länder. Att rekrytera personal och få våra studenter som kommer från hela världen att vilja stanna kvar i Härnösand är utmanande.

Läs mer om företaget!