Skip to main content
Handelskammaren i mediaStartsida

Jämte vald till ny styrelseordförande för Handelskammaren Mittsverige

Artikel i Östersunds Posten / 13 maj 2020

Näringslivsorganisationen Handelskammaren Mittsverige har en ny ordförande. Gunnar Olofsson, Östersund, efterträder Håkan Åström från Örnsköldsvik.

Gunnar Olofsson kommer med det nya uppdraget representera företagare i både Jämtlands och Västernorrlands län. Handelskammaren Mittsverige är en elva handelskammare i landet.

Gunnar Olofsson som bor i Östersund och ursprungligen kommer från Gåxjö har genom åren arbetat på olika positioner inom en rad företag och organisationer. Meritlistan är lång. Han har bland annat varit koncernchef för statliga Sveaskog, vd för företag inom Persson-koncernen och vd för Inlandsinnovation.

Just nu är han styrelseordförande för norska Statskog SF, SEKAB BioFuels & Chemicals AB, Norrlandsfonden och vice ordförande i Svenska Skidskytteförbundet för att nämna några av hans uppdrag.

– Gunnar kommer in med stor erfarenhet från ledande positioner och ett internationellt nätverk som passar väl in i Handelskammarens verksamhet. Jag är övertygad att det kommer att bidra till att vår verksamhet tar nästa steg och jag ser fram emot vårt samarbete i hans nya roll säger, Oliver Dogo, vd Handelskammaren Mittsverige, i en presskommentar.

Håkan Åström från Örnsköldsvik som alltså kliver av posten som ordförande har haft uppdraget under de senaste sex åren.

Länk till artikeln!