Skip to main content
Handelskammaren i mediaNyheterStartsida

Gunnar Olofsson ny styrelseordförande för Handelskammaren Mittsverige!

På onsdagens årsmöte för Handelskammaren Mittsverige som hölls på Clarion Grand i Östersund valdes Gunnar Olofsson som ny styrelseordförande. Han efterträder Håkan Åström från Örnsköldsvik som innehaft posten som ordförande de senaste sex åren.

Gunnar Olofsson från Östersund är en erfaren företagsledare och sedan några år tillbaka egen företagare med uppdrag främst inom svensk och norsk industri och för företag i finansiell sektor. Bland Gunnar Olofssons övriga engagemang märks bl.a. styrelseordförande för Statskog SF, SEKAB BioFuels & Chemicals AB, Norrlandsfonden och vice ordf. i Svenska Skidskytteförbundet.

– Genom mitt arbete som företagsledare i svensk exportindustri har jag lång erfarenhet av Handelskammarens arbete lokalt och Internationellt. Under de senaste två åren har jag som ledamot i Handelskammarens regionala styrelse för Jämtland/Härjedalen på nära håll sett vilken viktig roll Handelskammaren har spelat i många utvecklingsfrågor. Kompetensförsörjningen och satsningen på Arbetsmarknadskunskap i skolan (Framtidsvalet), Näringslivsparlamentet, samt Handelskammarens betydelse för infrastrukturen i vår region, exempelvis den kraftiga satsningen på bärighetsfrågor och engagemanget i frågor kring tåg- och. flygkommunikationer säger, Gunnar Olofsson.

– Gunnar kommer in med stor erfarenhet från ledande positioner och ett internationellt nätverk som passar väl in i Handelskammarens verksamhet. Jag är övertygad att det kommer att bidra till att vår verksamhet tar nästa steg och jag ser fram emot vårt samarbete i hans nya roll säger, Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige

 

För mer information kontakta:

Gunnar Olofsson

Styrelseordförande, Handelskammaren Mittsverige

070 334 15 16

 

Oliver Dogo

VD, Handelskammaren Mittsverige

070 318 69 11

Se hela vår styrelse här!