Skip to main content
Handelskammaren i mediaStartsida

Fler aktörer kritiska till att SAS slutar flyga till Ö-vik: ”Vi behöver flyget”

By 31 oktober, 2019No Comments

Artikel i Örnsköldsviks Allehanda / 31 oktober 2019

Under onsdagen kom beskedet att SAS slutar flyga Arlanda-Örnsköldsvik i februari nästa år. Nu sällar sig Handelskammaren Mittsverige till de kritiska rösterna.
– Vi behöver flyget, skriver VD:n Oliver Dogo i ett pressmeddelande.

En vikande efterfrågan ska ligga bakom beslutet att sluta trafikera sträckan Arlanda-Örnsköldsvik. Håkan Åström, ordförande i Örnsköldsviks Industrigrupp, sa tidigare idag att de är besvikna över beslutet.

Under onsdagskvällen har även Handelskammaren Mittsverige uttryckt kritik mot nedläggningen. VD:n Oliver Dogo skriver i ett pressmeddelande att beslutet skapar stor besvikelse. De anser att det var ett viktigt beslut och en viktig signal till näringslivet i Örnsköldsvik när linjen återupptogs för något år sedan. Han skriver att flyget är en viktig faktor för näringslivet, som är beroende av goda förbindelser med kunder och leverantörer.

– Vi skulle vilja se ett mer tydligt politiskt ställningstagande för flygets betydelse för den svenska transportinfrastrukturen och ett mer positivt samtalsklimat om flyget som möjliggörare och en viktig faktor för näringslivets fortsatta utveckling i Västernorrland och Jämtland. I vår region finns det en unik kompetens att utveckla framtidens miljövänliga flygbränslen. Det pågår förprojekt kring en framtida produktion av biobränslen som kan vara en viktig bidragande faktor för flygbranschens omställning och för utvecklingen i hela norra Sverige, uppger Oliver Dogo i pressmeddelandet.

Länk till artikeln!