Skip to main content
NyheterStartsida

Årets Exportpris 2024

By 27 februari, 2024No Comments

Priset till Årets Exportpris delas ut av Handelskammaren och Örnsköldsviks industrigrupp. Syftet med priset är att visa goda exempel på exporterande företag samt att stimulera fler företag att utveckla sin verksamhet genom att satsa på en internationell marknad. Vinnaren koras på företagarkvällen den 26 april.

Kriterier för priset:

  • Priset tilldelas ett företag som med hänsyn till sina resurser, på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad.
  • Företaget ska under de senaste två åren ha visat ett positivt rörelseresultat. Företaget ska under de senaste två åren ha ökat sin exportandel vilken ska uppgå till en betydande del av omsättningen.

 

De nominerade till Årets Exportpris 2024 är..

Malux Sweden AB

Malux är ett anrikt företag med över 50 års erfarenhet av att sälja tekniska lösningar för ökad säkerhet. Med tydligt fokus på innovation har Malux utvidgat sitt produktsortiment inom tågkommunikation där de nu är en av de främsta i världen. Detta har medfört att de framgångsrikt etablerat sig på marknader som Norge, Grekland, Litauen och Australien.

City Golf Europe AB

City Golf Europe är en av Europas ledande tillverkare av äventyrs- och minigolfbanor. Företaget har funnits sedan 1930-talet och är en självklar aktör inom bangolf. Genom ett framgångsrikt koncept med lokal konstruktion och global produktion har deras omtyckta design uppnått milstolpen 400 designade och producerade äventyrsgolfbanor.

Måle sportförsäljning AB

Måle sportförsäljning med sin webhandel Sticksonline.se är en av Europas ledande hockeybutiker på nätet. Med ett komplett hockeysortiment poängterar dom att det i första hand handlar om att hitta den utrustning som passar varje individs kropp och spelstil på bästa sätt. Genom hög kunskap och god service har de etablerat sig som en viktig växande aktör på marknaden för sportutrustningar.