Skip to main content
NyheterStartsida

Arbetsmarknadskunskap i Kramfors – En lyckad pilot!

Som nya medfinansiärer i Kompetenskompassen var det den 14 mars dags för Kramfors Kommun, närmare bestämt Ådalsskolan, att få sina första föreläsningar i Arbetsmarknadskunskap.

Alla elever på högskoleförberedande program samt yrkesprogram fick möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsningar i Arbetsmarknadskunskap under Entreprenörskapsveckan på Ådalsskolan. Det som lyftes var bland annat varför det idag är så viktigt med en gymnasieutbildning, hur man kan jobba på sin attityd och samtidigt samla på sig erfarenheter som gör klivet från skola till arbetsliv enklare. Det pratades också om Kramfors Kommuns attraktionskraft – och vad ungdomarna tyckte var viktigt för att stanna kvar i/flytta tillbaka till kommunen i framtiden.

Vad skulle då göra Kramfors till en attraktiv plats att leva i om tio år – enligt elever på gymnasiet?

  • Fler roliga saker att göra, aktiviteter, liv och rörelse
  • Bättre/fler arbetstillfällen
  • Bra kommunikation/bättre vägar
  • Tillgång till bostäder

Projektet Kompetenskompassen finansieras av Europeiska unionen, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland samt medfinansierade kommuner Sundsvalls kommun, Timrå kommun, Ånge kommun, Örnsköldsviks kommun, Sollefteå kommun, Kramfors kommun, Härnösands kommun, Östersund kommun, Bräcke kommun, Härjedalens kommun, Bergs kommun, Strömsunds kommun, Krokom kommun och Ragunda kommun.