Skip to main content

Varje år delar vi tillsammans med Örnsköldsviks Industrigrupp ut det ärofyllda priset ”Årets Exportpris”.

Priset tilldelas ett företag som med hänsyn till sina resurser, på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad. Företaget ska under de senaste två åren ha visat ett positivt rörelseresultat samt ha ökat sin exportandel vilken ska uppgå till en betydande del av omsättningen. Företaget ska ha sitt säte inom Örnsköldsviks kommun.

Syftet med priset är att visa goda exempel på exporterande företag samt att stimulera fler företag att utveckla sin verksamhet genom att satsa på en internationell marknad.

Årets nominerade företag är…

Delta Nordic AB

Delta Nordic har navigerat sig fram trots stora utmaningar och hård internationell konkurrens som leverantör till tillverkningsindustrin. Genom ett nära samarbete med sina kunder har man och byggt upp ett fint förtroende och tagit allt större marknadsandelar.

 

Järven Health Care

Företaget har sedan 1976 utvecklat och marknadsfört produkter avsedda för sjukvårdssektorn. Med lång erfarenhet av export och kvalitet i fokus, har företaget under åren ökat sina marknadsandelar. Pandemin har gjort att exporten under 2020/21 förändrats med positiv utveckling i Europa. Målmedvetet och långsiktigt arbete riktat mot Sydostasien och särskilt Japan, fortsätter att vara tongivande marknader.

 

OSTP

Företaget har i mer än 100 år levererat rördetaljer i specialstål till krävande kunder på den europeiska marknaden. Hela 90% av försäljningen är export och går framförallt till Kemi- och processindustrin. Med unik kompetens bland medarbetare strävar de efter att leverera med högsta precision och kvalité, varje dag. Inga rördelar verkar omöjliga att tillverka för OSTP.

 

Stort grattis till nomineringarna!

Vinnaren till priset avslöjas på Företagarkvällen i Örnsköldsvik.