Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – Sunds Fibertech

By 2 maj, 2019maj 31st, 2019No Comments

Foto från vänster: Kenth Eklund, Marcus Mattsson, Lars Eklund

"Handels­kam­maren kan hjälpa oss att fortsätta tillväxten på en global marknad"

Sunds Fibertech levererar utrustning till fabriker runt om i världen som tillverkar olika typer av fiberskivor. Vi har ett stort fokus vid tillverkning av MDF skivor, som bland annat används i köksluckor, dörrar och laminatgolv. Vi har cirka 150 kunder varav en i Sverige, resten runt om i världen. 

–  Lars Eklund

Vad är det som är unikt med Sunds Fibertech som skapar framgång?

– Vi har lyckats att som ett litet/mellanstort företag konkurrera med större företag på en internationell marknad. Med relativt små medel har vi skapat en produktportfölj som mycket större företag inte har lyckats med. Våra nya produkter har krävt utvecklingsarbete som vi har finansierat genom att driva utvecklingsprojekt tillsammans med våra kunder. Vi har också lyckats konkurrera med andra genom att dra nytta av det lilla företagets fördelar, det vill säga engagemang, snabbhet och ett starkt driv att ta affärer. Vi har också en ledstjärna i att affärer är relationer, och vi gör vad vi kan för att leva upp till detta.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Med den erfarenhet och kunskap som finns inom Handelskammaren kan vi få hjälp att fortsätta vår tillväxt på en global marknad.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Vi behöver bli stora nog att kunna bygga en stabil organisation med tillräckligt med resurser för att i tillväxtfasen kunna utveckla, konstruera, driva projekt och sen ta dem i drift. Är vi för slimmad så kan vi inte behålla kvalitén genom projekten och då blir både lönsamheten och kunderna lidande. Vi måste också etablera oss steg för steg med egna resurser på nyckelmarknaderna, där vi idag har återförsäljare. Vi har sedan ifjol en egen legal enhet i Kina som har startat väldigt lovande, det konceptet hoppas vi kunna kopiera till andra marknader.

Läs mer om företaget!