Skip to main content

På bilden: Fredrik Malmström, VD Picea Bygg

"Vi tycker att Handels­kam­maren är ett fantastiskt nätverk som jobbar starkt drivande i de viktigaste frågorna för framtiden."

Picea Bygg är ett av regionens största byggbolag med lokalt ägande. Bolaget grundades 1997 och firar 25-år 2022. Picea Bygg jobbar med nybyggnationer, ombyggnationer och byggservice till företag, kommuner och myndigheter. Vi jobbar med processen från första idén till inflyttningsklart projekt, vi tar hand om allt från projektering, bygglovsansökan fram till slutbesiktning och färdigt projekt. 

–  Fredrik Malmström, VD Picea Bygg

Vad är det som är unikt med Picea Bygg som skapar framgång?

– Vårt unika koncept bygger på ömsesidigt förtroende med kunden och att skapa en enkelhet från start till mål med högsta kvalitet och arbetet utfört på utsatt tid, med säkerheten i främsta ledet.

Vi vill att våra kunder ska känna total trygghet, engagemang och ärlighet med oss under alla skeden i projektet.

Bredden i vår verksamhet med allt från enklare byggservice till stora industriprojekt har gjort att vi över åren klarat upp och nedgångar i konjunkturen på ett bra sätt. Att vi har en bra mix med engagerade ägare i bolaget med bred kompetens, och en väl fungerande styrelse, gör att vi tillsammans gemensamt drivs mot utsatta mål med korta beslutsvägar.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Vi tycker att Handelskammaren är ett fantastiskt nätverk som jobbar starkt drivande i de viktigaste frågorna för framtiden.

Kompetensförsörjning och infrastrukturprojekt, ett måste för att driva vår region och Sverige mot framtiden.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Att oron i omvärlden dämpas och att vi får en politisk enighet som kämpar för att driva Sverige framåt med långsiktiga mål för kompetensförsörjningen inom branschen, och en förutsägbarhet från politiskt håll, för de företag som satsar på nyproduktion inom kontor, bostadssektorn och industrin i Sverige.

Läs mer om företaget!