Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – OSTP

By 1 juli, 2019augusti 27th, 2019No Comments

Foto: Reinert Svensson, VD

"Handels­kam­maren underlättar vårt exportarbete och agerar en viktig röst för det lokala närings­livet"

OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar med tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Tubinoxia och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 160 personer med rördelsproduktion fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik är en vital 100-åring som har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar för marknader som papper & massa, kärnkraft och medicin. 

– Reinert Svensson

Vad är det som är unikt med OSTP som skapar framgång?

– Att arbeta med att utveckla tekniken har alltid varit viktigt för oss men medarbetarna är det absolut viktigaste. Vår företagsanda bygger på våra medarbetares starka känsla för kamratskap, ansvarstagande och kvalitet i arbetet. Med den styrkan kommer vi att fortsätta förbättra kvalitén, finjustera processerna och bli mer effektiva. Våra slogans ”säkerheten först” och ”lita på kvalitet” talar för sig själva men att vi arbetar rätt över tid bekräftas av att vi helt utan jämförelse är Europas största producent av rostfria rördelar.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Dels har vi nytta av den mer ”vardagliga” servicen i vårt exportarbete med ursprungsbevis etc. Samtidigt är Handelskammaren en viktig röst för det lokala näringslivet och kämpar för att förenkla den snåriga verklighet som tillverkande företag befinner sig i.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Att finna en lösning för att kunna flytta all produktion ut till enheten i Svedjeholmen!

Läs mer om företaget!