Skip to main content
Månadens medlemsföretag

Månadens medlemsföretag – Berners

By 2 oktober, 2019november 6th, 2019No Comments

På bilden: Agneta Andersson, HR-ansvarig

"Handelskammaren är intresserade av de utmaningar som vi står inför samtidigt som de skapar förutsättningar för oss att utvecklas. De har många bra utbildningar, föreläsningar och nätverksträffar som skapar spännande möten med andra företag i regionen!"

Det familjeägda företaget Berners etablerades redan 1925 och är idag en av de större återförsäljarna inom Scania med lastbilar och bussar. Vi säljer även Volkswagen groups varumärken Audi, Seat, Skoda och Volkswagen personbilar och lätta transportbilar. Vår verksamhet finns i Östersund, Sundsvall, Åre, Sveg, Härnösand och Sollefteå. Vi har cirka 370 anställda och omsatte förra året 1,8 miljarder. Kunder väljer oss för att vi erbjuder ett tryggt och enkelt bilägande samt lönsamma och hållbara transporter!

– Agneta Andersson, HR-ansvarig

Vad är det som är unikt med Berners som skapar framgång?

– Medarbetarna först och främst! Vi har förmånen att ha medarbetare vars kunskap, engagemang och känsla för service är vårt sätt att göra skillnad. Vi jobbar aktivt med vår värdegrund och vill ge människor möjlighet att växa och utvecklas inom företaget. En framgångsfaktor är också att våra ägare arbetar nära verksamheten, vilket gör beslutsvägarna korta samt att man har ett starkt utvecklingsfokus. Att vi dessutom jobbar med varumärken i världsklass är såklart en fördel!

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Handelskammaren arbetar aktivt och är intresserade av de utmaningar som vi som företag står inför samtidigt som de skapar förutsättningar för oss att utvecklas. De har många bra utbildningar, föreläsningar och nätverksträffar som skapar spännande möten med andra företag i regionen!

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Kompetensförsörjning och infrastrukturen för el-bilar/laddhybrider. Det är stor brist på tekniker, både till personbilar, tunga fordon och skadeverkstäder. Vi behöver fler som utbildar sig och/eller omskolar sig till en ny karriär i branschen och som vill arbeta och bo i våra verksamhetsområden. Branschen står inför en stor omställning till el-bilar och då måste det finns möjlighet för alla som bor eller turistar i vårt område att ha tillgång till laddstoplar.

Läs mer om företaget!