Skip to main content

Här hittar du som företag information och råd kopplat till kriget i Ukraina

Handelskammaren Mittsverige i möte med Handelsministern om hur kriget mellan Ryssland och Ukraina påverkar företagen

Med anledning av kriget mellan Ukraina och Ryssland bjöd Handelsminister Anna Hallberg in VD:ar för Sveriges Handelskamrar till ett möte för att diskutera EU:s sanktioner och risken för eventuella motåtgärder och hur det påverkar näringslivet.

– En förhållandevis hög andel av medlemmarna har relationer med de berörda länderna men vad vi kan se på de svar vi har fått in så är det inget företag som står och faller med de affärerna. Det som företagen oroas och tänker på i första hand är hela situationen och lidandet hos folket i Ukraina. Sedan oroas de även över de mer osäkra långsiktiga affärsriskerna med exempelvis högre priser på bränsle och energi, hur ränteläget kommer att påverkas och vad som händer om konflikten sprids utanför Ukraina, säger Oliver Dogo.

På bilden: Anna Hallberg, Handelsminister. Foto: Frida Drake, UD

Läs hela pressmeddelandet här!

Sanktioner mot Ryssland

Kommerskollegium följer noga utvecklingen mellan Ryssland och Ukraina och publicerar information om nya sanktioner här:

Till sidan!

Stödlinje för företag

Kommerskollegium har öppnat en telefonlinje för företag som önskar information om sanktionerna med anledning av Rysslands invasion i Ukraina.

Telefonnummer: 08-6904920

Har ni funderingar kring det politiska läget och önskar rådgivning som rör er internationella handel med Ryssland eller Ukraina?

Hör av er till Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige

Telefon: 060 – 17 18 85 / 070 – 318 69 11

Mail: oliver.dogo@midchamber.se