NyheterStartsida

Projektkoordinator/kommunikatör sökes till vikariat i Örnsköldsvik

By 29 juni, 2021 juli 1st, 2021 No Comments

Föreställ dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med ungdomar där du har i uppgift att väcka deras intresse och engagemang, under 60 minuter. Du gör det med hjälp av din energi och sköna personlighet, och tillsammans med din kunskap om arbetsmarknaden motiverar du dem att engagera sig i sin framtid. Kan du se dig själv i den rollen? Då är det dig vi söker!

Varför?
Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomar, ansikte mot ansikte, och snackar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Och det behövs! Hur mycket koll hade du själv när det var dags att söka till gymnasiet? Sverige behöver att ungdomar vandrar en väg som leder till jobb. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen ersätter flera jobb.

Hur?
När polletten trillar ner och ungdomarna fattar att allt de gör, hur de beter sig, vad de siktar mot faktiskt spelar roll. Med små medel, som bra kunskap om framtidens arbetsmarknad och en skön personlighet, går det att göra underverk på bara en timme. Och det är vad vi gör, om och om igen!
Arbetet förutsätter nära dialog med företag för att ta reda på hur deras framtida behov ser ut, och med den förankringen kan vi enklare väcka intresset hos ungdomarna kring deras egen framtid. Samtidigt som vi stärker förutsättningarna för företag att i framtiden kunna ta del av den kompetensen som faktiskt efterfrågas.

Vad?
Du kommer tillhöra Handelskammaren Mittsverige, en näringslivsorganisation som finns i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Du kommer ingå i ett team med drivna människor som jobbar med viktiga frågor inom Kompetensförsörjning, Infrastruktur och Internationell handel. Din roll är en viktig del inom vårt kompetensförsörjningsarbete, där du kommer agera länken mellan näringsliv och skola.

Du kommer vara ute bland skolor i Västernorrland tillsammans med en kollega, och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till deras framtida medarbetare. Ena dagen kan du stå och hålla en föreläsning för trettio vilsna 15-åringar, medan du nästa dag kan diskutera framtidens arbetsmarknad med en VD på ett globalt bolag. Du kommer få visa upp dina förmågor inom projektkoordinering, i planering av aktiviteter och kontakt med bland annat företag och skolpersonal. Det är bra att kunna köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om. Ett körkort är såklart en självklarhet.

Vem?
Du är en “huvudfoting” som kan tas med allt och alla. “Huvud” tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. “Foting” illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden.
Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, och har självinsikt och fingertoppskänsla. Du älskar att vilja veta och lära. Nyfikenhet kan trumfa alla utbildningar, men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel.

Intresserad?
Anställningsform: En projektanställning på heltid, med förväntad start oktober 2021 till och med juli 2022.
Placering: Örnsköldsvik
Ansökan: Skicka in CV och personligt brev tillsammans med en video på max en minut, där du svarar på två frågor: På vilket sätt är du en förebild? Varför ska just du få jobbet? Skicka in din ansökan till jobb@midchamber.se så snart som möjligt, dock senast 8 augusti. Vi kommer påbörja intervjuer löpande.

Har du några frågor, hör av dig till Felicia Pournasiri, projektledare Arbetsmarknadskunskap i skolan Jämtland/Härjedalen och Västernorrland, Handelskammaren Mittsverige: 072-230 22 99 eller Felicia@midchamber.se. Vill du veta mer om vår verksamhet, så finns vi på följande kanaler:

www.midchamber.se
Facebook / Handelskammaren Mittsverige
LinkedIn / Handelskammaren Mittsverige
Instagram / Handelskammaren Mittsverige