Import / Export

Handelskammaren hjälper dig till nya affärer. För att stärka den svenska konkurrenskraften arbetar vi för att främja import.

Import

Den svenska frihandelspolitiken utgår från att välståndsgivande handel grundas på både import och export. Importen är en integrerad del av utrikeshandeln och bidrar till sund konkurrens som är av stor betydelse för svensk konkurrenskraft.

Importhandboken
Lagar och regler inom import förändras över tiden och för att du ska ha en möjlighet att hålla dig uppdaterad om vilka regler, förordningar och rutiner som gäller för just din verksamhet har vi samlat relevant basinformation i denna Importhandbok. Vi lotsar dig genom de viktigaste områdena att känna till vid import. Importhandboken vänder sig till dig som:

• planerar att starta upp en importverksamhet
• vill utveckla din import
• har allmänna frågor om import

Har du synpunkter på innehållet är du välkommen att kontakta Chamber Trade Sweden.

Export

Ge dina internationella affärer ett lyft!

Handelskammaren erbjuder ovärderliga tjänster för dig som vill nå utanför Sveriges gränser med din affärsidé, eller för dig som söker handelspartners, investerare och andra internationella kontakter.
-.–Genom vårt globala nätverk av mer än 10.000 handelskammare öppnar vi dörrar till hela världen – och till bättre affärer.

Export Hermes
Stiftelsen ‘Fonden för Exportutveckling’. Fondens ändamål, där handelskamrarna är en av stiftarna, är att genom stipendieverksamhet och på annat sätt uppmuntra svensk företagsamhet till ökade exportansträngningar. Utmärkelsen ”Export-Hermes” instiftades 1981 och har alltsedan dess årligen utdelats.

Från Mittsverigeregionen har Export-Hermes delats ut till följande företag:

2011 – Klättermusen AB, Åre
2009 – Woolpower, Östersund
2006 – Hägglunds Drives, Mellansel
2003 – Permobil AB, Timrå
1995 – SCA Graphic Sundsvall AB, Timrå