Frukoststudion 29 mars i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik i världen!
Varje dag flödar varor med Örnsköldsvik som avsändare ut över tullgränser och genom frihandelsområden till företag i världen. Det betyder bland annat att för flera internationella kunder fyller varor från Örnsköldsvik ett behov. Vi är en del av världshandeln, men världen påverkar också oss. Frukoststudion 29 mars ger en inblick i konsekvenser av Brexit, om vägval för ett internationellt företag och om flygkommunikationer.

Hur påverkar omvärlden oss?
Anneli Wengelin är utredare på Kommerskollegium och expert på handelsprocedurer och varuhandel. Hör henne berätta om det handelspolitiska klimatet. Hur kommer Brexit att påverka svenska företag och privatpersoner när det gäller handeln med varor? Kommer vi att märka något? Hur ser processen för utträde ut? Med Trump vid rodret i USA, vad händer på handelspolitikens område? Hur går det med EU:s olika frihandelsavtalsförhandlingar?

Globala vägval
Frukoststudion lokala gästföreläsare är Leif Byström, divisionschef på MacGregor. Leif delar med sig om företagets historia och viktiga strategiska vägval för att verka globalt, med Örnsköldsvik som bas.

Praktisk information

När: 29 mars kl 8,00-9,00 (frukost från kl 7,15)

Var: Fjällräven Center – Victory Bar

Pris: 75 kr, betalas på plats

Anmäl dig här!