Det här händer i Q-biz hösten 2017!

Vi ser framemot att få dela en spännande höst med er och tillsammans inspireras av modiga, kloka, drivande och framgångsrika kvinnor!

Höstens program

14 september – Världen går att förändra – om vi engagerar oss i det som sker

Linda Häggkvist, VD på kommunikationsbyrån Brandecho, grundare av kvinnliga nätverket She Will Be We.

Linda Häggkvist är grundare och VD på Brandecho och startade det kvinnliga nätverket She will Be We på Facebook under hösten 2016. Ett nätverk som gör konkreta välgörenhetsinsatser och som på ett par veckor växte till 7 000 medlemmar. Linda berättar om sin resa i karriären, sitt ledarskap och hur man engagerar och kan göra nytta tack vare sociala medier: ”Välj en organisation eller rörelse att stötta, använd styrkan i din sociala röst. Orka bryta mönster, för dem som inte längre kan”.

12 oktober – Trumps USA, men vems Sverige 2018?

Kajsa Falasca, forskare i politisk kommunikation och expert på amerikanska och svenska valkampanjer.

Kajsa har på ett par år blivit en väl etablerad expert på politisk kommunikation i allmänhet och valkampanjer i synnerhet. Hon är flitigt anlitad av olika medier för att kommentera den politiska kommunikationen både i och utanför Sverige och hörs varje måndag på P4 Västernorrland. Ett år efter Trumps seger i det amerikanska presidentvalet guidar Kajsa oss i Trumps uppseendeväckande kampanj och blickar framåt till riksdagsvalet 2018.

2 november

Eva Hamilton, journalist, fd VD Sveriges Television och hedersdoktor vid Mittuniversitetet.

Eva Hamilton är kanske en av Sveriges mest kända ledare. Som kvinna i en mansdominerad bransch berättar hon om sin resa till toppen och hur SVT under hennes ledarskap förändrade sin verksamhet för att kunna konkurrera om TV tittarna. Eva delar även med sig om hur hon öppnade upp sitt hem till två ensamkommande flyktingpojkar och formulerar det idag självklara valet ganska okomplicerat:  ”Lever man i vår tid i Sverige har man någon form av skyldighet att göra något”.

6 december – I FN:s tjänst

Charlotte Wibäck, VD Animech Life Communications, flera års erfarenhet av kriskommunikation och jobbat som kommunikationsspecialist på WHO och FN.

Efter mer än 15 år som kommunikationsspecialist på FN runt om i världen tillträdde Charlotte Wibäck sitt nya jobb som  VD på Animech Life Communication under 2016. Innan dess levde hon ett minst sagt ombytligt liv. Med världsvana från globens alla hörn och erfarenhet från olika branscher har Charlotte som kommunikationsspecialist sett och upplevt det som många inte har: ”Jag har drabbats av sjukdomar som inte har namn och jag har blivit lämnad på farliga platser och i farliga situationer eftersom att chauffören i FN-bilarna inte lyssnade till kvinnor”.